NRK Meny
Normal

Nå må du melde deg for renovasjonsselskapet

SKIEN (NRK): Du som driver med hjemmekompostering i Grenland må melde deg for renovasjonsselskapet dersom du fortsatt vil være med på ordningen med redusert kommunal avgift.

Anne Berit Steinseth

MELD DEG: Anne Berit Steinseth i Renovasjon Grenland håper mange fortsatt vil kompostere hjemme.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Om du ikke melder deg blir du strøket av listene. 1450 husstander må altså melde seg til Renovasjon Grenland innen 19. juni.

– I sommer kommer vi til å dra på hjemmebesøk for å se hvordan disse kompostdunkene fungerer, at det er liv i dem og at det blir god jord av det, sier Anne Berit Steinseth i Renovasjon Grenland.

Grunnen til at alle husstander må melde seg på nytt er at Renovasjon Grenland ønsker å sjekke at de som er med i ordningen faktisk komposterer. Avslaget på de kommunale avgiftene er 300 kroner dersom du er med i ordningen.

– Folk kommer til og folk flytter, så vi synes det er greit å sjekke, sier Steinseth.

Mange tonn matavfall

Hjemmekompost

Om du fortsatt ønsker å være med i ordningen med hjemmekompostering, må du melde deg for Renovasjon Grenland.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Renovasjon Grenland leverer rundt fem tusen tonn matavfall til Greve Biogass gjennom kompostordningen. De får biogass i retur, og dette blir til slutt som biogjødsel.

– Det kunne vært enda mer. Når vi gjør sjekkprøver ser vi at omtrent halvparten av matavfallet ligger igjen i restavfallet.

Allerede nå merker Renovasjon Grenland at mange har meldt seg til å fortsatt være med på ordningen med hjemmekompostering. Hundre av dem får hjemmebesøk i løpet av sommeren.

 • Vogntog berga på Grønliheia

  Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

 • Slår sammen skattekontor

  Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.

 • Gode nyheter for skogbruket

  Produksjon av biodrivstoff på Tofte i Hurum kommune er gode nyheter for skogbruket i Telemark. Det skal investeres 500 millioner kroner til å bygge et anlegg på Tofte. Olav A. Veum i AT skog og Norsk Skogeierforbund mener dette er utelukkende positivt.

  Olav A Veum
 • Vil ta imot flyktninger

  Kragerø har sagt ja til å ta imot ti flyktninger i 2018 etter anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Imdi. Kragerø har kapasitet til å bosette 20, så dersom situasjonen skulle endre seg stilles disse plassene til disposisjon.