NRK Meny
Normal

Nå må du melde deg for renovasjonsselskapet

SKIEN (NRK): Du som driver med hjemmekompostering i Grenland må melde deg for renovasjonsselskapet dersom du fortsatt vil være med på ordningen med redusert kommunal avgift.

Anne Berit Steinseth

MELD DEG: Anne Berit Steinseth i Renovasjon Grenland håper mange fortsatt vil kompostere hjemme.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Om du ikke melder deg blir du strøket av listene. 1450 husstander må altså melde seg til Renovasjon Grenland innen 19. juni.

– I sommer kommer vi til å dra på hjemmebesøk for å se hvordan disse kompostdunkene fungerer, at det er liv i dem og at det blir god jord av det, sier Anne Berit Steinseth i Renovasjon Grenland.

Grunnen til at alle husstander må melde seg på nytt er at Renovasjon Grenland ønsker å sjekke at de som er med i ordningen faktisk komposterer. Avslaget på de kommunale avgiftene er 300 kroner dersom du er med i ordningen.

– Folk kommer til og folk flytter, så vi synes det er greit å sjekke, sier Steinseth.

Mange tonn matavfall

Hjemmekompost

Om du fortsatt ønsker å være med i ordningen med hjemmekompostering, må du melde deg for Renovasjon Grenland.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Renovasjon Grenland leverer rundt fem tusen tonn matavfall til Greve Biogass gjennom kompostordningen. De får biogass i retur, og dette blir til slutt som biogjødsel.

– Det kunne vært enda mer. Når vi gjør sjekkprøver ser vi at omtrent halvparten av matavfallet ligger igjen i restavfallet.

Allerede nå merker Renovasjon Grenland at mange har meldt seg til å fortsatt være med på ordningen med hjemmekompostering. Hundre av dem får hjemmebesøk i løpet av sommeren.

 • Bolkesjø tapte mot staten

  Eierne av Bolkesjø hotell får ikke dekket vaktkostnader og et påstått framtidig tap på over 13 millioner kroner fra UDI, melder Varden. UDI har allerede betalt 13,2 millioner kroner for asylmottaket som aldri blei åpna. Oslo tingrett viser til at eiernes plan uansett var å rive bygget.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Trafikkulykke på Skjelsvik

  Politiet har rykket ut til en trafikkulykke mellom en buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn. Fem personer er involvert. Det er ikke kjent om noen er skadd i ulykken. Ambulanse er på stedet. Det er redusert fremkommelighet i krysset ved riksvei 36 og fylkesvei 354.

 • Flotte vinterforhold i fjellet

  Alle som har reist på vinterferie på fjellet kan glede seg over gode, stabile vinterforhold resten av uka. Statsmeteorolog Gunnar Livik sier det blir oppholdsvær og fine, stabile minusgrader. Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind.

  Drømmestart på vinterferien
  Foto: Siv Kristin Sællmann
 • Mann pågrepet etter vold i Bø

  En mann i 20-årene bosatt i Bø er pågrepet og siktet etter at en mann ble slått med balltre i Bø sentrum natt til onsdag. Mannen vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, skriver Varden. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet bak balltre-slaget.