NRK Meny
Normal

Nå kommer den første høststormen

Har du ikke tatt inn hagemøblene enda, er det snart på tide. Fredag kommer årets første høststorm, og uværet rammer store deler av landet.

Høststorm
Foto: Robert Malota

– Man bør ta litt forholdsregler og rydde unna gjenstander i hagen og krukker som står skummelt plassert, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt.

Vinden kommer fra vest, og Trøndelag og Nordland ser ut til å bli hardest rammet. Der blir det sterk kuling fredag og liten storm fredag kveld. Sammen med vinden kommer det store mengder nedbør.

Østafjells blir det kraftige vindkast fredag og lørdag, med vindkast opp i 20–25 meter i sekundet enkelte steder, ifølge meteorologen.

Siri Wiberg Horjen

Meteorolog Siri Wiberg Horjen ber folk om å sørge for at hagemøbler og annet er tatt inn innen fredag.

Foto: Bård Gudim

– Men trøsten får være at det kommer lite nedbør i disse områdene, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Langvarig seanse

– Det er et kraftig vær som kommer. Det roer seg nattetid fredag, men tar seg opp igjen lørdag. Så det ser ut til å bli en ganske langvarig seanse med guffent kastevær, sier Horjen.

Den kraftige vinden kommer til å gi seg natt til søndag, og utover i neste uke vil det bli stigende temperaturer østafjells.

– Da ligger Østlandet i le, og vi kan få føneffekt og stigende temperaturer. Det blir også lite nedbør fremover, sier Siri Wiberg Horjen.

 • Nedbør i vente

  Det blir nedbør i Sør-Noreg denne veka.

  Laster Twitter-innhold
 • Magnus Krog tilbake etter sykdom

  Magnus Krog er tilbake i kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Krog har vært ute etter en periode med sykdom. I første omgang reiser han til Østerrike som reserve, skriver NTB.

  Magnus Krog
  Foto: NRK
 • UP holder storkontroll denne uken

  Utrykningspolitiet og politidistriktene vil denne uken ha en spesiell kontrollinnsats for å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring. Storkontrollen skal bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier.

 • Ingen alvorlige skadd etter brann

  To personer er kjørt til sykehus etter en husbrann i Åslia på Åfoss. Personene har mulig gått i seg røyk. Politiet opplyser at det ikke er alvorlige skader. Brannen skal ha startet på kjøkkenet, den er slukket og nødetatene har forlatt stedet.