NRK Meny
Normal

Nå er det trygt å drikke vannet igjen

Etter mandagens store vannlekkasje ble hele Porsgrunn advart mot å drikke vannet. Onsdag formiddag ble kokeanbefalingen opphevet.

Melding om drikkevannet i Porsgrunn

Klokken 11.11 tikket denne tekstmeldingen inn på telefonen til innbyggerne i Porsgrunn.

Foto: Skjermdump / NRK

Det var mandag kveld i 20-tiden at det ble brudd på hovedvannledningen til Porsgrunn, og flere hus fikk oversvømmelse i kjellere og hager.

Dermed ble innbyggerne i Porsgrunn oppfordret til å koke drikkevannet, på grunn av et trykkfall i rørene som gjorde at det kunne komme urenheter inn i drikkevannet.

Utover tirsdagen oppdaterte Porsgrunn kommune oversikten over hvor man burde koke vannet før man drakk det. Onsdag formiddag kom endelig meldingen om at alle kan drikke vannet i springen som normalt.

«Vannprøvene for Porsgrunn er analysert, og drikkevannet er godkjent», skriver kommunen på sine nettsider. Det betyr at anbefalingen om å koke vannet nå oppheves i hele kommunen.

«Om du opplever misfarging av vannet - la kaldtvannet renne til det er klart.»

Gå til forsiden

Porsgrunn uten og under vann

Vannlekkasje i Porsgrunn

Porsgrunn uten og under vann

10 bilder

  Ukjent årsak

  Årsaken til vannlekkasjen i hovedvannledningen er foreløpig ikke kjent. Arbeidet med reparasjon etter ledningsbruddet pågår.

  Kommunen har hatt mannskaper som har gravd i rørene for å finne årsaken hele dagen.

  Mellom 20 og 30 hus ble berørt av vannmassene.

  Innbyggere som har fått skader på boligen blir oppfordret til å kontakte forsikringsselskapene sine.

  Vannlekkasje på Skjelsvik

  MENGDER: Vannlekkasjen på Skjelsvik førte til at hele Porsgrunn ble berørt, enten i form av trykkfall eller bortfall av vann.

  Foto: Anne Lognvik / NRK
  • Advarer om glatte veier

   Laster Twitter-innhold
  • Vestfoldbanen stengt

   Vestfoldbanen er stengt mellom Larvik og Stokke etter at en person ble påkjørt av toget i Sandefjord. Personen døde som følge av påkjørselen. Hendelsen fører til forsinkelser og innstillinger på Vestfoldbanen.

  • Jeger til avhør i dag

   Politiet skal avhøre jegeren som skjøt en fredet havørn i Fyresdal i november. Jegeren sier han skjøt i nødverge fordi ørnen var i ferd med å gå til angrep på sauene som gikk ute. Etter avhøret skal politiet bestemme om jegeren skal få et forelegg.

   Havørn skutt i Fyresdal
   Foto: Lars Tore Endresen / NRK