NRK Meny
Normal

Nå er det trygt å drikke vannet igjen

Etter mandagens store vannlekkasje ble hele Porsgrunn advart mot å drikke vannet. Onsdag formiddag ble kokeanbefalingen opphevet.

Melding om drikkevannet i Porsgrunn

Klokken 11.11 tikket denne tekstmeldingen inn på telefonen til innbyggerne i Porsgrunn.

Foto: Skjermdump / NRK

Det var mandag kveld i 20-tiden at det ble brudd på hovedvannledningen til Porsgrunn, og flere hus fikk oversvømmelse i kjellere og hager.

Dermed ble innbyggerne i Porsgrunn oppfordret til å koke drikkevannet, på grunn av et trykkfall i rørene som gjorde at det kunne komme urenheter inn i drikkevannet.

Utover tirsdagen oppdaterte Porsgrunn kommune oversikten over hvor man burde koke vannet før man drakk det. Onsdag formiddag kom endelig meldingen om at alle kan drikke vannet i springen som normalt.

«Vannprøvene for Porsgrunn er analysert, og drikkevannet er godkjent», skriver kommunen på sine nettsider. Det betyr at anbefalingen om å koke vannet nå oppheves i hele kommunen.

«Om du opplever misfarging av vannet - la kaldtvannet renne til det er klart.»

Vannlekkasje i Porsgrunn

Ukjent årsak

Årsaken til vannlekkasjen i hovedvannledningen er foreløpig ikke kjent. Arbeidet med reparasjon etter ledningsbruddet pågår.

Kommunen har hatt mannskaper som har gravd i rørene for å finne årsaken hele dagen.

Mellom 20 og 30 hus ble berørt av vannmassene.

Innbyggere som har fått skader på boligen blir oppfordret til å kontakte forsikringsselskapene sine.

Vannlekkasje på Skjelsvik

MENGDER: Vannlekkasjen på Skjelsvik førte til at hele Porsgrunn ble berørt, enten i form av trykkfall eller bortfall av vann.

Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.