NRK Meny
Normal

Nå blir det søkkvått i sør

Ta frem støvler og paraply- lokalt kan det komme opp mot 70 millimeter enkelte steder.

Regnet plasker ned på Østlandet

Øs pøs: Det er de sørligste fylkene, Rogaland, Agder og Telemark, som får det meste regnet i helgen.

Foto: Tor Michael Skillestad

NVE har sendt ut varsel om lokalt store nedbørmengder fra Rogaland i vest til Agder og Telemark i sør i helgen. I verste fall kan det komme opp mot 70 millimeter regn fra lørdag til søndag.

– Det er et frontsystem som beveger seg innover landsdelen i løpet av dagen i dag. Det stopper litt opp over Agder og Telemark, og så blir det tatt igjen av en ny front i morgen. Det fører til at det blir mye nedbør fra Rogaland til Telemark, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen.

Det er Agder og Telemark som er fylkene som er mest utsatt for disse lokale bygene ifølge meteorologen.

Laster Twitter-innhold

Fare for jordskred

Siri Wiberg Horjen

Statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen lover bedring i været til uken.

Foto: Bård Gudim

NVE har også sendt ut varsel om fare for jordskred i Sør-Norge på grunn av de varslede nedbørmengdene.

– Nivået på varslet er satt til gult nivå. Det betyr at bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt når det kommer så mye regn samtidig. Vi anbefaler at folk renser dreneringsveier og stikkrenner, sier geolog i NVE, Graziella Devoli.

Oppdaterte varsler finner du på NVE sine sider.

Bedring i sikte

Fortvil ikke, selv om store deler av helgen regner bort. I neste uke tror meteorologene at det ligger et høytrykk på lur.

Jeg ser tegn til bedring. Det blir gradvis bedre på søndag. Mandag kan det fortsatt komme noen drypp, men så blir været bedre, sier Siri Wiberg Horjen.

Da vil nemlig sola få overtaket, og driver lavtrykket bort.

– Da får vi noen dager med ganske tørt vær, sier hun.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes