NRK Meny
Normal

Keeperen og keepertreneren skryter av hverandre

17 år gamle Viljar Røsholt Myhra har i dag skrevet under en treårskontrakt med Odd.

Viljar Røsholt Myhra

17 år gammel har Viljar Røsholt Myhra fått proffkontrakt med Odd.

Foto: Odd.no/Morten Tollefsen

Han regnes som en av Norges største keepertalenter, og siljangutten debuterte for Norges G18-landslag for to uker siden.

Lek, moro og hard jobbing

– Jeg er stolt og glad over proffkontrakten med Odd. Dette er noe jeg har jobbet hardt for, sier Myhra om dagens nyhet i fotballmiljøet i Telemark.

Den harde jobbingen har bestått av lek og moro, og mange timer i styrkerom og på banen.

Og den har gitt resultater. Nå er han fast inventar i Odds eliteserietropp, der han må konkurrere med sterke navn som Andre Hansen (A-landslagskeeper) og Sondre Rossbach (U21-landslagskeeper).

– Det er tøff konkurranse. Andre er jo landslagskeeper, og Sondre er langt foran de andre på sin alder – så det blir ikke lett. Men det er veldig lærerikt, sier Myhra.

En tradisjonsrik keeperklubb

Odd har levert mange gode keepere de siste årene, og keepertrener i klubben er tidligere landslagskeeper Einar Rossbach.

Han mener det sier mye om potensialet til Myhra at han får kontrakt med Odd, med tanke på de keeperne som allerede er i klubben.

– Dette er toppidrett, og vi skriver ikke kontrakt med Viljar hvis han ikke hadde vært veldig god, sier Rossbach om eleven.

Og i tillegg til at han er god nå, ser keepertreneren potensialet til at han kan bli ordentlig god.

Einar Rossbach

Keepertrener Einar Rossbach skryter av Odds nye keeper, Viljar Røsholt Myhre, som igjen er sikker på at Rossbach er årsaken til klubbens keepersuksess.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Derfor er vi veldig glade for at han har skrevet under kontrakten.

Skryter av hverandre

Oppskriften for å bli nettopp ordentlig god, er Myhras blanding av lek, moro og mye hardt arbeid. Og det skal skiensklubben forsøke å legge til rette for, ifølge Rossbach.

Og det har klubben klart mange ganger for keepere i det siste. Rune Almenning Jarstein og Andre Hansen er to av tre A-landslagskeepere i troppen som ble tatt ut denne uken.

– Årsaken til Odds keepersuksess er nok litt kulturelt betinget, sier Rossbach.

– Så lenge jeg kan huske har det vært landslagskeepere som har kommet fra Telemark, så de er et produkt av den kulturen som Odd er best i Norge på.

Myhra er derimot sikker på én ting.

– Odd har en veldig god keepertrener, som jeg tror er det viktigste, sier Myhra om Rossbach.

– Han har fått frem mange gode keepere, og jeg håper jeg kan bli en del av dem.

 • Kjøper USA-ambassade

  Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen, som eier eiendommer, hotell og hytter i Kragerø, har kjøpt den tidligere USA-ambassaden i Oslo sentrum. Salget er ikke bekreftet, men Finansavisen skriver at er skrevet salgskontrakt. Prisen skal være ca 500 mill kroner.

 • Snøscooterløyper kartlegges

  Snøscooterløypene i Vinje skal kartlegges i ein ny nasjonal database. –Dette vil ha stor verdi for politi og redningstjeneste, sier rådgiver Simon Storøy hos Fylkesmannen i Telemark. Det er miljødirektoratet som lager oversikten over løypetraseene.

 • Knakk stolpe-slo hull i hustak

  Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.

 • Politiet ber om tips etter overfall

  Politiet etterlyser tips etter overfallet på en 12 år gammel gutt på Kjørbekkhøgda i Skien i går kveld. 12-åringen ble kjørt til legevakta med smerter i brystet. Politiet skal i dag avhøre 12-åringen for å finne de som sparket og slo gutten.