NRK Meny
Normal

Musa endte sine dager i jordbærsaus

Søtt og godt, men akk så farlig.

Mus druknet i syltetøy
Foto: Jan Erik Eikeland

Familien Eikeland fra Larvik hadde jordbærsaus på desserten sin til jul. Kjøleskapet var fylt til randen av mat, så Jan Erik Eikeland plasserte sausen på verandaen.

- Da jeg skulle hente sausen var det hull i plastfolien jeg hadde lagt over. Nede i beholderen lå til min store overraskelse en liten mus, sier Eikeland.

- Hadde musa spist noe av sausen?

- Jeg tror ikke den fikk spist noe. Den kjempet nok for harde livet men tapte. Den endte sine dager i jordbærsausen.

Smitt og smule

Jan Erik Eikeland sier han er glad i småfugler og at han har en del fuglebrett med frø. Han tror rester etter fuglene har falt på bakken, og at det har trukket til seg mus. Eikeland har aldri før opplevd noe lignende.

- Det er ikke ofte jeg får øye på mus, men da jeg så den i sausen måtte jeg ta den med inn å ta bilde av den, sier Jan Erik Eikeland.

Det blir nok en stund til familien Eikeland plasserer jordbærsaus ut på verandaen igjen.

 • Ny eiendomssjef i Porsgrunn

  Ole Henrik Lia er ansatt som ny eiendomssjef i Porsgrunn kommune. Lia blir leder for 140 ansatte i bygg og eiendomsdrift, med et netto driftsbudsjett på rundt 125 millioner kroner. Lia vil derfor trekke seg fra politikken, melder PD.

  Ole Henrik Lia
  Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Befolkningsvekst på 427 i Telemark

  Telemark vil ha en befolkningsvekst på 427 personer i 2017. Det viser beregninger fra Statitistisk Sentralbyrå. Notodden har størst nedgang på 63 personer. Skien har høyest vekst med 278 personer, og Bø med 236 personer.

 • Ja til nye Down Town

  Fylkeskommunen sier ja til bygginga av 100 nye boliger, og utvidelsen av kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn. Telemark fylkeskommune mener at bygginga ikke skader de fredede museumsområdene ved kjøpesenteret, skriver PD

 • Årsavgiften kommer i desember

  Bileierorganisasjonen NAF er positiv til nyordningen om at regningen på årsavgiften på bil kommer nå i desember i stedet for på vårparten. Avgiften har skiftet navn til Trafikkforsikringsavgift og skal kreves inn av forsikringsselskapene.