NRK Meny
Normal

Mulig Mansata får bli i Norge

Det går kanskje mot en løsning for utsendelses-truet gambisk hjelpepleier.

Etter seks år i landet står den gambiske kvinnen Mansata Lundgren i fare for å bli sendt tilbake til Gambia. Årsaken er at hun ikke har rukket å få seg jobb etter ferdig utdanning.

 

Mansata Lundgren
Foto: Anne Lognvik / NRK

Men nå er det mulig det løser seg for gambieren. Hun blir tilbudt jobb på Croftholmen skole som assistent for hjelpepleierstudentene.

Rektor ved skolen, Reidun Brokke, hørte historien til Mansata på NRK Østafjells tirsdag ettermiddag.

- Da ble jeg ganske opprørt, for hun er en kjemperessurs. Og vi trenger en ekstra elevassistent til å hjelpe våre fremmedspråklige elever med lekser og veilede dem inn i det norske samfunn, sier Brokke.

- Så du tilbyr Mansata jobb?

- Jeg tilbyr Mansata jobb på flekken, ja.

Brokke skal senere i uken ha et møte med de tillitsvalgte for å avgjøre om det blir en halv stilling hun skal få, eller om de kan tilby mer enn det. I første omgang kommer dette til å være en stilling ut skoleåret.

Hun håper at det er dette som skal til for at 32-åringen får bli i Norge.

- Jeg vet ikke om det må være fast, men det skal vi se på. Jeg skal i hvert fall gjøre alt det jeg kan for at Mansata skal få bli i Norge, sier Brokke.

Brokke kjenner Mansata fra tidligere, fordi gambieren har vært elev ved Croftholmen.

- Hun var en mønsterelev og har gjort alt riktig. Hun fikk gode karakterer, hjalp de andre elevene, har ikke hatt fravær og i tillegg har hun jobbet ved siden av for å klare seg økonomisk. Det er et paradoks at hun nå blir sendt hjem når en tenker på hvilket behov vi har for utdannede hjelpepleiere, sier hun.

  Får ikke jobb, må ut av landet