NRK Meny
Normal

Politiet: – Han er på rømmen

Spire Elias Gunnarssønn har ikke møtt til soning av en dom på 60 dager. Mannen som på et tidspunkt hadde over 200 katter, har vært etterlyst siden mai.

Spire Elias Gunnarssønn

Spire Elias Gunnarssønn fikk først beskjed om å redusere antall katter til fem. Da han ikke gjorde det, ble det rettssak.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Det er straffbart å ikke møte opp til soning. Spire Elias Gunnarssønn er tidligere dømt for brudd på dyrevernloven. Han hadde på et tidspunkt over 200 katter i huset sitt i Tørdal i Drangedal kommune. Retten har også bestemt at Gunnarssønn ikke skal ha lov til å ha dyr.

– Det er brudd på denne bestemmelsen som gjør at han skulle sone en dom på 60 dager nå, sier politiadvokat Svein Folkestad ved Telemark politidistrikt.

Han forteller at det er umulig å få kontakt med mannen. Politiet tror Gunnarssøn fremdeles bor i huset i Tørdal. – Han er tydeligvis på rømmen, sier Folkestad.

Les også:

Forskningsprosjekt

På et tidspunkt hadde Spire Elias Gunnarssønn nær 250 katter. Mattilsynet aksjonerte mot han flere ganger, og i mai 2010 tok de livet av nesten alle kattene. Etter dette har Mattilsynet og politiet aksjonert flere ganger mot Gunnarssønn og boligen hans i Tørdal.

– Jeg kommer til å fortsette med kattehold til dommedag, har Spire Elias Gunnarssønn tidligere sagt til NRK.

Mann fra Drangedal må ta livet av 206 katter. Politiet og Mattilsynet grep idag inn.

Gunnarssønn sier han har utviklet kattestammen for å forske på dyrene.

– Jeg er interessert i snøkatter og skal bevise at de kommer fra en istidstamme. Da slo villkatten følge med mammutjegerne. Jeg skal ganske enkelt finne opphavet til tamkatten, sa Spire Elias Gunnarssønn i 2010.

NRK har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Gunnarssøn, men har ikke lykkes med det.