NRK Meny
Normal

Moren: – Tiltalen skulle vært drap

Moren til Linn Madelen Bråthen, Marion Waag Nilsen, sier hun er fornøyd med dommen mot eks-politimannen. Likevel skulle hun helst sett at tiltalen var drap.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Moren til Linn Madelen Bråthen, mener at tiltalen mot eks-politimannen var feil. Likevel er hun fornøyd med dommen.

Foto: Politiet/privat

– Jeg er fornøyd med dommen i dag ut ifra forutsetningene, altså tiltalen, som var «forlatt i hjelpeløs tilstand», og ikke drap, slik tiltalen egentlig skulle vært, sett med mine øyne, sier moren til Linn Madelen Bråten, Marion Waag Nilsen.

Eks-politimannen ble i dag dømt til 2 år og 6 måneders fengsel for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua 3. august 2013.

– Det har vært veldig tøft til tider, men så lenge jeg vet at det har vært to mennesker som vet sannheten, og Linn er vekk, så kan han si hva han vil resten av livet. Vi kommer aldri til å komme til bunns i dette. Det er helt grusomt, vi får aldri svar, sier Waag Nilsen.

Eks-politimann dømt for å ha forlatt Linn Madelen

Bistandsadvokat: – Burde vært tiltalt for drap

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marion Bråthen

– Rettsprosessen har vært veldig slitsom og tappa oss for veldig mye krefter. Men jeg tror jeg kan slå meg til ro med denne dommen, frem til jeg ser om han anker, sier moren til Linn Madelen Bråthen, Marion Waag Nilsen.

Foto: Privat

Fornøyd med erstatning

Den tidligere politimannen er også dømt til å betale 110 000 kroner i oppreisning og erstatning til Linn Madelens mor og 75 000 kroner til Linn Madelens samboer.

– Ekstra fornøyd er jeg med at Klomset fikk til økonomisk oppreisning, sier Waag Nilsen.

Waag Nilsen var ikke fornøyd med sine tidligere bistandsadvokater, og byttet til Sigurd Klomset, som hun mener har gjort en god jobb.

– Den økonomiske oppreisningen, som også gjelder utgifter til gravferd, føles som en ekstra seier og at vi blir tatt på alvor, både vi etterlatte og Linn Madelen.

– Håper vi kan få lagt dette bak oss

Eks-politimannen har sittet 41 dager i varetekt, og disse dagene blir trukket fra fengselsstraffen som skal være 2 år og 6 måneder. Dommen er dermed mildere enn i tingretten, der han ble dømt til tre års fengsel. Likevel er Marion Waag Nilsen Fornøyd.

– Samlet sett vil jeg se meg fornøyd med dommen og oppreisningen. Dersom det blir en ankesak fra tiltalte, så tar vi det når den tid kommer og går da til motanke. Det er godt å bli ferdig med enda en runde i retten, jeg håper vi nå kan få lagt dette bak oss en gang for alle.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.

 • Fleire innbrot i Porsgrunn

  Politiet melder om fleire innbrot i Porsgrunn. To dyre terrengsyklar er stolne frå ein bod, og ein bil er forsøkt stolen på Heistad.

 • Opning av Kontaktsenter

  I dag er det opning av Evangeliesenterets Kontaktsenter i Porsgrunn. Dei overtek ansvar frå Foreininga Grenland Rusomsorg, som i fem år har drive matutdeling og kontaktkafé. Éin tilsett og 15 frivillige skal hjelpe rusavhengige i Porsgrunn.

 • Stabil, kald vinter til over påske

  Den siste seksukersprognosen viser at vi får en stabil, kald værtype til over påske. Det skriver VG. De siste ukene har nye prognoser bekreftet dette. Endringen er at det ser ut til å bli kaldere – særlig i starten av månedsskiftet februar-mars.

  Frossen natur
  Foto: @bybrita / Instagram