NRK Meny
Normal

Mobiliserer på Twitter

Verdens Naturfond blir nedringt av folk som vil hjelpe til med å rydde oljesøl og redde sjøfugl etter skipsforliset utenfor Langesund.

Langesundaksjon på Twitter
Foto: Montasje / Scanpix

Ved hjelp av nettstedet Twitter har miljøvernere nådd tusener av mennesker på få timer, og de setter i gang så fort de får tillatelse av Kystverket.

«WWF trenger frivillige; ring 92224345 hvis du er i nærheten av #Langesund og kan hjelpe til mot oljesøl!»

Slik lød meldingen som på få timer nådde tusener av mennesker gjennom Twitter. Det sosiale nettverket gir folk muligheten til å kommunisere via korte, øyeblikkelige oppdateringer.

I dag ble altså folk oppfordret til å ringe og melde seg som frivillige etter forliset i Langesund.

40 til 50 telefoner

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Iløpet av dagen har jeg fått rundt 40-50 telefoner fra folk, forteller eieren av mobiltelefonnummeret i Twittermeldingen, Anne Christine Parborg.

Hun er prosjektassistent i Ren Kyst, Naturfondets egen oljevernberedskap. Nå står Parborg og en armé av engasjerte telemarkinger klare til å angripe oljesølet, så fort Kystverket gir dem klarsignal.

- De som tidligere ikke har vært på oljevernkurs vil få opplæring på stedet. Deretter vil de bli satt til å rydde olje i strandsonen, forteller Parborg.

Les: - Kan føre til miljøkatastrofe

Les også: - Olja spruter

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.