NRK Meny
Normal

Mobiliserer på Twitter

Verdens Naturfond blir nedringt av folk som vil hjelpe til med å rydde oljesøl og redde sjøfugl etter skipsforliset utenfor Langesund.

Langesundaksjon på Twitter
Foto: Montasje / Scanpix

Ved hjelp av nettstedet Twitter har miljøvernere nådd tusener av mennesker på få timer, og de setter i gang så fort de får tillatelse av Kystverket.

«WWF trenger frivillige; ring 92224345 hvis du er i nærheten av #Langesund og kan hjelpe til mot oljesøl!»

Slik lød meldingen som på få timer nådde tusener av mennesker gjennom Twitter. Det sosiale nettverket gir folk muligheten til å kommunisere via korte, øyeblikkelige oppdateringer.

I dag ble altså folk oppfordret til å ringe og melde seg som frivillige etter forliset i Langesund.

40 til 50 telefoner

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Iløpet av dagen har jeg fått rundt 40-50 telefoner fra folk, forteller eieren av mobiltelefonnummeret i Twittermeldingen, Anne Christine Parborg.

Hun er prosjektassistent i Ren Kyst, Naturfondets egen oljevernberedskap. Nå står Parborg og en armé av engasjerte telemarkinger klare til å angripe oljesølet, så fort Kystverket gir dem klarsignal.

- De som tidligere ikke har vært på oljevernkurs vil få opplæring på stedet. Deretter vil de bli satt til å rydde olje i strandsonen, forteller Parborg.

Les: - Kan føre til miljøkatastrofe

Les også: - Olja spruter

 • Trafikkulykke på Skjelsvik

  Politiet har rykket ut til en trafikkulykke mellom en buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn. Fem personer er involvert. Det er ikke kjent om noen er skadd i ulykken. Ambulanse er på stedet. Det er redusert fremkommelighet i krysset ved riksvei 36 og fylkesvei 354.

 • Flotte vinterforhold i fjellet

  Alle som har reist på vinterferie på fjellet kan glede seg over gode, stabile vinterforhold resten av uka. Statsmeteorolog Gunnar Livik sier det blir oppholdsvær og fine, stabile minusgrader. Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind.

  Drømmestart på vinterferien
  Foto: Siv Kristin Sællmann
 • Mann pågrepet etter vold i Bø

  En mann i 20-årene bosatt i Bø er pågrepet og siktet etter at en mann ble slått med balltre i Bø sentrum natt til onsdag. Mannen vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, skriver Varden. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet bak balltre-slaget.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.