NRK Meny
Normal

Mobiliserer på Twitter

Verdens Naturfond blir nedringt av folk som vil hjelpe til med å rydde oljesøl og redde sjøfugl etter skipsforliset utenfor Langesund.

Langesundaksjon på Twitter
Foto: Montasje / Scanpix

Ved hjelp av nettstedet Twitter har miljøvernere nådd tusener av mennesker på få timer, og de setter i gang så fort de får tillatelse av Kystverket.

«WWF trenger frivillige; ring 92224345 hvis du er i nærheten av #Langesund og kan hjelpe til mot oljesøl!»

Slik lød meldingen som på få timer nådde tusener av mennesker gjennom Twitter. Det sosiale nettverket gir folk muligheten til å kommunisere via korte, øyeblikkelige oppdateringer.

I dag ble altså folk oppfordret til å ringe og melde seg som frivillige etter forliset i Langesund.

40 til 50 telefoner

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Iløpet av dagen har jeg fått rundt 40-50 telefoner fra folk, forteller eieren av mobiltelefonnummeret i Twittermeldingen, Anne Christine Parborg.

Hun er prosjektassistent i Ren Kyst, Naturfondets egen oljevernberedskap. Nå står Parborg og en armé av engasjerte telemarkinger klare til å angripe oljesølet, så fort Kystverket gir dem klarsignal.

- De som tidligere ikke har vært på oljevernkurs vil få opplæring på stedet. Deretter vil de bli satt til å rydde olje i strandsonen, forteller Parborg.

Les: - Kan føre til miljøkatastrofe

Les også: - Olja spruter

 • Hester reddet ut veltet lastebil

  Alle de seks hestene som var fanget i en lastebil som kjørte av veien og veltet i Vinje i Telemark i natt er berget ut av dyretransporten. Det skjedde først etter en lang og vanskelig operasjon, ifølge NTB.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.