NRK Meny
Normal

Mistenker salmonellasmitte i kylling

Det er påvist mulig salmonellasmitte i en flokk kyllinger på en gård i Drangedal kommune. Veterinærinstituttet håper å ha svaret på prøven senest fredag. I mellomtiden er det satt i gang smitteforebyggende tiltak.

Rå kylling

Illustrasjonsbilde.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Jan Egil Aronsen

Jan Egil Aronsen, avdelingssjef for Mattilsynet i Telemark, forteller at de endelige prøveresultatene vil være klare innen fredag.

Foto: Susanne Flølo / NRK

– Det er tatt prøver og gården har fått en muntlig båndlegging som betyr at ingen dyr kan flyttes, og det er satt i gang smitteforebyggende tiltak, opplyser Mattilsynet.

Veterinærinstituttet bekrefter at de har fått inn prøver på grunn av mistanke om salmonella i en slaktekyllingbesetning for fjørfe.

– Prøvene må dyrkes og artsbestemmes før en kan si om dette er et positivt funn. Det er alltid litt usikkert hvor lang tid det tar, men vi håper å ha svaret klart senest fredag førstkommende, opplyser Veterinærinstituttet.

Endelig svar på prøvene vil bli oversendt til Mattilsynet når de er klare, men veterinærinstituttet opplyser om at de på grunnlag av innledende bakteriologiske undersøkelser mistenker salmonellasmitte.

  • Notodden leder

    Notodden leder 4-0 over Fredrikstad etter at Erland Hustad skåret for hjemmelaget etter syv minutter, og Steffen Jenssen la på til 2-0 etter 22 minutter. Martin Holmen økte til 3-0 bare to minutter senere. Amani Dickson Mbedule økte ledelsen til 4-0 etter 28 minutter.

  • Mann anmeldt for bæring av kniv

    En mann er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted i Porsgrunn. Ifølge politiet hadde mannen også noe narkotika på seg.

  • Tap for Porsgrunn Pirates

    Stavanger Storm vant 48-24 over Porsgrunn Pirates i kveldens NM-finale i rugby league i Kristiansand.