NRK Meny

Millionsøknad til verdensarven

Det er søkt om 17 millioner kroner til verdensarven i Telemark. Etter at Rjukan og Notodden havnet på verdensarvlisten i fjor, har arbeidet startet med å utvikle byene. Verdensarvrådet for Rjukan-Notodden Industriarv sender søknad om åtte ulike prosjekter, som er kostnadsberegnet til over 40 millioner kroner de neste to årene. - På sikt vil slike årlige tildelinger bidra til å løfte verdensarvområdet og Telemark, sier verdensarvkoordinator Eystein M. Andersen i Telemark fylkeskommune. Finansieringen vil være et spleiselag, og det søkes om 17 millioner kroner fra riksantikvaren til disse prosjektene i 2016. I tillegg kommer allerede gitte midler til drift av verdensarvkoordinator og verdensarvråd, de midler Norsk Industriarbeidermuseum søker for drift og vedlikehold av Rjukanbanen, samt også andre prosjekter og initiativ. Det er satt av 52 millioner kroner på årets statsbudsjett til søknader fra de åtte norske verdensarvstedene.

Vemork kraftstasjon ved Rjukan
Foto: Løvland, Marianne / NTB Scanpix
 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK