NRK Meny
Normal

Milliardærarving vant over kommune

Milliardærarving Maria Høili føler seg tråkket på og urettferdig behandlet av Kragerø kommune. Nå har hun vunnet over kommunen i retten.

Kragerø

Milliardærarving Maria Høili vant frem i lagmannsretten.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Maria Høili mener Kragerø kommune burde involvert henne mer, før de planla en stor offentlig flytebrygge nær hennes hytteeiendom. Etter tøffe runder i retten har hun nå fått medhold i at kommunens planer er i strid med loven.

Hørte lite fra kommunen

Maria Høili sier til NRK at hun er glad for dommen, som gjør at kommunen trolig må skrinlegge planene om en offentlig flytebrygge ved hennes hytte på Skåtøy. Eiendommen ble kjøpt i 2005 for nærmere ti millioner kroner og har 120 meter strandlinje.

Elefanten
Foto: Arkivfoto

– Det er jo mye følelser involvert fra min side nå og jeg føler meg veldig tråkket på og urettferdig behandlet i prosessen, sier hun som ville vært mye mer involvert i planene.

Kommunens planer om en flytebrygge ville ifølge retten medført en stor ulempe for Maria Høili. Lagmannsretten er kritisk til at kommunen ikke tok kontakt med Høili, verken før eller etter at nabovarselet ble gitt i 2010. Høili sier hun er glad for at hennes syn nå har blitt hørt og håper at dommen blir stående.

– Jeg veldig glad for at retten så min side av saken, sier hun.

Vurderer å anke

Rådmann i Kragerø, Inger Lysa, sier kommunen har forholdt seg til de reglene som gjelder nabovarsel. Kommunen har tidligere blitt frifunnet i tingretten.

– Vi bestreber oss på å være i god dialog med berørte og når retten i det tilfellet her sier at det kunne vi vært bedre på, så tar vi det etterretning, sier hun.

Kommunen har ennå ikke har avklart om de skal anke dommen til Høyesterett.