NRK Meny
Normal

Meteorologene advarer: Her blir det glatt i dag

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for seks fylker. Slaps og snøføre kan skape problemer over fjellovergangene i Sør-Norge i dag.

Webkamera E134 over Haukelifjell kl. 08:49 (07.10.2015)

FARE FOR SNØ OG SLAPS: Meteorologene oppfordrer deg til å kjøre forsiktig dersom du skal over fjellovergangene i Sør-Norge i dag.

Foto: Statens vegvesen

Er du ute og kjører i høstferien? Meteorologene advarer nå mot vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger i Sør-Norge i dag. De har sendt ut OBS-varsel for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland og Hordaland.

– Det blåser kraftig allerede nå flere steder. Kraftigst er vinden langs kysten av Vest-Agder og i Rogaland. Skal du over fjellovergangene i Sør-Norge vil det blåse mest på vestsiden av fjellet, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe til NRK.

Snøgrensen i fjellet vil ligge på rundt 900 meters høyde og oppover. De kraftigste vindkastene vil komme opp mot 20 m/s.

Laster Twitter-innhold

Hvordan er været der du er? Send oss sine bilder via #yrno

– Kjør forsiktig på fjellovergangene

Walløe sier folk må være forsiktige dersom de tar turen over fjellovergangene i Sør-Norge i dag, og Statens vegvesen oppfordrer folk til å skifte til vinterdekk.

– Det kommer ikke så mye nedbør, men det kan bli glatt enkelte steder, sier meteorologen.

  • E-134 Haukelifjell: Snødekke og snøslaps, fare for glatte partier. Klokken 05:45 var det -1 grad, stiv kuling og snø.

  • RV 52 Hemsedalsfjellet: Stort sett bart og vått, fare for glatte partier. Klokken 05:55 var det -2 grader, frisk bris og oppholdsvær.

  • RV 7 Hardangervidda: Vekslende bart og snøslaps. Klokken 05:30 var det -3 grader, liten kuling og skyet.

  • Fv 50 Hol–Aurland i Buskerud: Bart og vått, stedvis fare for glatte partier. Klokken 05:55 var det 0 grader frisk bris og snøbyger.

Surt for fjellfolket

Har du planer om tur i fjellet i ettermiddag, bør du kle deg etter forholdene, og ta en ekstra titt på værvarselet.

– Det vil blåse godt i fjellet, så det er lurt å følge litt med, sier Walløe.

På Gaustatoppen var det parkeringskaos fordi så mange ville ut på tur, og tar du turen dit i dag vil det nok bli en sur opplevelse. I Telemark og Buskerud vil nedbøren hovedsakelig komme i de vestlige områdene. Det er snø i luften, og det vil trolig legge seg rundt 900 til 1000 meters høyde.