NRK Meny
Normal

Meteorologen: – Kan komme en halv måneds nedbør på et døgn

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fire fylker. I løpet av fredagen kan det komme opp mot 70 millimeter nedbør.

Kraftig regn

KRAFTIG OG INTENS: Nedbøren som kommer inn over de fire fylkene Aust- og Vest-Agder, Telemark og Vestfold fredag kommer til å bli kraftige, ifølge meteorologen.

Foto: Lise Åserund / Scanpix

Fylkene det gjelder er Aust- og Vest- Agder, Vestfold og Telemark.

– Det kraftige nedbørområdet kommer først innover Agder-fylkene, og går videre mot Telemark og Vestfold i løpet av fredag. Først kommer det store nedbørsfronter som vil gi vedvarende mengder nedbør, etterfulgt av kraftige byger fredag ettermiddag og kveld, sier meteorolog Bjart Eriksen til NRK.

I løpet av 12 timer kan det komme opp mot 40–60 millimeter, og 50–70 millimeter i løpet av 24 timer.

– Det er de kraftige bygene som kommer til å gi de største nedbørmengdene, sier Eriksen.

Laster Twitter-innhold

Tilsvarer en halv måneds nedbør

Bjart Eriksen

Meteorolog Bjart Eriksen, sier nedbøren som kommer fredag vil være av det intense slaget.

Foto: Mai-Linn Finstad Svehagen

Det er vestlige deler av Telemark og øst i Aust-Agder som vil få mest føling med nedbøren.

– Det er litt usikkerhet knyttet til nedbørmengdene i Vestfold og Vest-Agder, men at det blir mye er det ikke tvil om, sier meteorologen.

Og nedbøren som kommer er svært intens.

– Denne nedbøren som kommer i løpet av fredag tilsvarer en halv måneds nedbør. Jeg ville ikke tatt med meg paraply om jeg skulle ut, men heller støvler og regntøy, sier Eriksen.

 • Uvisst for OL-søknad

  Torsdag avgjør styret i Norges idrettsforbund om Telemark kan gå vidare med planane om eit vinter-OL i telemark i 2026. Prosjektleiar for OL-planane Geir Berge Nordtveit seier at utfallet av møtet er uvisst.

  Geir Berge Nordtveit
  Foto: Berit Heggholmen / NRK
 • Mista retten til å køyre bil

  Ein polsk mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i 18 dagar for å ha køyrd bil medan han var påverka av narkotika. Mannen mistar òg retten til å køyre bil i Noreg for alltid.

 • Open for trafikk etter bilberging

  Fylkesveg 359 på strekninga mellom Ulefoss og Bø er open igjen for trafikk etter bilberging. Også fylkesveg 152 Reskjem på strekninga Midtbygda til Ulefoss er open for trafikk etter bilberging.