NRK Meny
Normal

Meteorologen: – Kan komme en halv måneds nedbør på et døgn

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fire fylker. I løpet av fredagen kan det komme opp mot 70 millimeter nedbør.

Kraftig regn

KRAFTIG OG INTENS: Nedbøren som kommer inn over de fire fylkene Aust- og Vest-Agder, Telemark og Vestfold fredag kommer til å bli kraftige, ifølge meteorologen.

Foto: Lise Åserund / Scanpix

Fylkene det gjelder er Aust- og Vest- Agder, Vestfold og Telemark.

– Det kraftige nedbørområdet kommer først innover Agder-fylkene, og går videre mot Telemark og Vestfold i løpet av fredag. Først kommer det store nedbørsfronter som vil gi vedvarende mengder nedbør, etterfulgt av kraftige byger fredag ettermiddag og kveld, sier meteorolog Bjart Eriksen til NRK.

I løpet av 12 timer kan det komme opp mot 40–60 millimeter, og 50–70 millimeter i løpet av 24 timer.

– Det er de kraftige bygene som kommer til å gi de største nedbørmengdene, sier Eriksen.

Laster Twitter-innhold

Tilsvarer en halv måneds nedbør

Bjart Eriksen

Meteorolog Bjart Eriksen, sier nedbøren som kommer fredag vil være av det intense slaget.

Foto: Mai-Linn Finstad Svehagen

Det er vestlige deler av Telemark og øst i Aust-Agder som vil få mest føling med nedbøren.

– Det er litt usikkerhet knyttet til nedbørmengdene i Vestfold og Vest-Agder, men at det blir mye er det ikke tvil om, sier meteorologen.

Og nedbøren som kommer er svært intens.

– Denne nedbøren som kommer i løpet av fredag tilsvarer en halv måneds nedbør. Jeg ville ikke tatt med meg paraply om jeg skulle ut, men heller støvler og regntøy, sier Eriksen.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.