NRK Meny
Normal

– Har fjellet sunket?

Lastebileierforbundet mener at Statens Vegvesen saboterer trafikken over Haukeli etter at det igjen er innført kolonnekjøring.

Kolonnekjøring på Haukeli

Lastebileierforbundet mener Statens Vegvesen saboterer trafikken over Haukeli.

Foto: Ragnvald Christenson

Olav Vefald

Olav Vefald stiller spørsmål ved arbeid i tunnelen i sommer.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Det er stadig arbeid på E134 på Haukelifjell, hovedveien mellom øst og vest. Det fører til store forsinkelser for tungtransporten over fjellet.

Vegvesenet har nå bestemt seg for å utbedre Haukelitunnellen, noe som fører til kolonnekjøring gjennom tunnellen.

Oppgitt

– Har Statens Vegvesen funnet ut at fjellet har sunket? Det har jo vært i orden, så hvorfor skjer dette nå, spør distriktssjef i Lastebileierforbundet i Telemark, Olav Vefald.

Han er oppgitt over den stadige jobbingen på veistrekningen, og mener det er mistenkelig at Vegvesenet nå driver med «millimeterkontroll» på E134 over Haukeli.

– Er det mer eller mindre sabotasje av den trafikken som skal over? Er det for å legge hindringer, og ligger det ukjente hensikter bak, spør Vefald.

Les også: Ekspressvei over Haukeli

Avviser sabotasje

Olav Ellevset, vegsjef i Statens Vegvesen i Hordaland, avviser påstanden om at de saboterer trafikken over fjellet mellom øst og vest.

Han sier at arbeidet som nå pågår, heller er viktig for tungtransporten gjennom Haukelitunnelen.

– Det pågår en del elektroinstallasjoner, og dessuten sjekker vi en del punkter i taket som virker lave i forhold til den påbudte frihøyden. Og enkelte punkter ser ut til å være lavere nå enn da tunnellen ble bygd, forklarer Ellevset.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 • Telen halverer antall papirutgaver

  Avisa Telen på Notodden kutter antall papirutgaver fra seks til tre per uke. Telen går dermed samme vei som flere andre lokalaviser. Omlegginga skjer fra 16. april, og redaktøren sier at det i stedet skal satses på digital journalistikk.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Éin tatt av skred

  Det var fire skiløparar som utløyste skredet ved Gaustatoppen. Éin av dei vart teken i skredet, men greidde seg ved å flyte oppå. Ingen andre skal ha blitt tekne av skredet og politiet avsluttar aksjonen.