NRK Meny
Normal

Mener statsråden er lite reflektert

Kommunalministeren mener informasjon er løsningen på uroen til folk på Bolkesjø. Mina Gjerde reagerer på uttalelsene.

Mina Gjerde og kommunalministeren

Mina Gjerde har engasjert seg i kampen for å bevare lokalsamfunnet på Bolkesjø.

– Hvis kommunalministeren mener at informasjon er hele løsningen så føler jeg at han ikke helt har reflektert så mye over det og hørt så mye på våre argumenter, sier hun.

20-åringen Mina Gjerde ble i forrige uke kjent over natta etter at hun skrev et innlegg i Aftenposten der hun protesterte mot asylmottak på Bolkesjø som hun frykter skal vokse fra 40 til 680 innbyggere. Kommunalminister Jan Tore Sanner sier i dag til Nettavisen at han forstår uroen, men at det først og fremst handler om å gi god informasjon.

– Informasjon endrer jo ikke situasjonen for oss, sier hun og utdyper.

– Vil ikke endre på størrelsesforholdet

– Selv om de kommer med informasjon vil jo ikke det endre på størrelsesforholdet og problematikken vi har sett rundt dem som allerede har kommet, fortsetter Gjerde.

Hun er imidlertid glad for at kommunalministeren nå inviterer til bedre dialog.

– Det er helt klart vi har savnet å få informasjon. Det har ikke vært noen møter, vi har ikke blitt orientert om noe, sier hun som imidlertid mener det er størrelsesforholdet som er hele problemet.

Bolkesjø er et lite tettsted med 40 innbyggere i Notodden kommune i Telemark. I dag er det allerede et asylmottak i bygda og det er planer om enda et til.

Samfunnet endres

Sanner mener at folket på Bolkesjø vil kjenne igjen stedet sitt selv om det vokser fra 40 til 680 personer.

Flyktningene kommer til Bolkesjø

Flyktninger ankommer Bolkesjø i Notodden.

Foto: Lars Erik Ringen

– Det er klart bygda ikke vil bli annerledes, men folk forsvinner jo herfra. Det er jo de unge familiene som får barn som vil holde bygda i gang og når de forsvinner endres jo samfunnet, sier hun.

– Det er vanskeligere for bygda å overleve om alle de unge forsvinner, avslutter hun.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med kommunalministeren i dag.

Hauststemning på Bolkesjø

Bolkesjø er kjent for sine vakre naturomgivelser.

Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Innbrudd i Skien

  Politiet har pågrepet en mann for innbrudd i et lokale i Nedre Hjellegate i natt. Mannen er i slutten av 30 årene og har erkjent forholdene til politiet. Politiet skriver på Twitter, at han var synlig beruset. Mannen ble tatt til arrest.

  Politibil - illustrasjon
  Foto: Illustrasjonsfoto
 • Mangler i barnevernet

  En rapport fra Telemark kommunerevisjon viser store mangler i barnevernstjenesten i Midt-Telemark. Anne Birgit Tresland fra Arbeiderpartiet, sier til Varden at hun er sjokkert, og at barnevernstjenesten ikke har kontroll.

 • To mål av Tobias Lauritsen

  Odd-spiss Tobias Lauritsen ser ut til å ha funnet skåringsformen etter at han ble frisk av kyssesyken. Lauritsen skåret i kveld to mål da Odds reserver slo Fram Larvik i en treningskamp. Marius Bustgaard Larsen skåret det siste målet til Odd.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55