NRK Meny

Mener regionreform er for tynn

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid sier han savner tydeligere ansvar og oppgaver for større regioner i Norge, i den nye reformen. Også tidligere fylkesordfører Terje Riis Johansen er skuffet. – Jeg er overrasket over at det går an å lage en stortingsmelding som er så tynn, sier han. Kommunalminister Jan Tore Sanner lanserte tirsdag en regionreform med ti regioner i Norge.

Sven Tore Løkslid
Foto: Roald Marker / NRK
 • To år fengsel for vald

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.

 • Personbilar kan passere på Fv. 355

  På fylkesveg 355 i Fyresdal, på strekninga Tjønnefoss – Krossli, er det nå redusert framkome på grunn av bilberging. Personbilar kan passere.

 • Fv. 355 stengt for større køyretøy

  Fv. 355 er stengt for større køyretøy ved Fyresdal mellom Tjønnefoss og Krossli. Eit vogntog står fast. Berre personbilar kan passere. Bergingsbil er på veg, ifølgje Statens vegvesen.

 • Fleire utan straum i dag

  Skagerak Nett har i dag nye straumbrot fleire stader. Tysdag ettermiddag er 1600 kundar utan straum, fordelt på ni kommunar i Telemark og Vestfold. Alt mannskap arbeider med rydding og førebygging.