NRK Meny
Normal

Meldingene strømmer inn etter Brennpunkt-dokumentar

STATHELLE (NRK): Anne Sissel Halland har fått en mengde meldinger etter at hun sto frem med sin historie i Brennpunkt. Halland var nærmest avhengig av TV-kanalen Visjon Norge. Det endte med at hun ble nedbrutt og deprimert.

Anne Sissel Halland

MANGE MELDINGER: Anne Sissel Halland fra Stathelle får meldinger fra folk som syntes hun gjorde en viktig jobb med å stå frem i Brennpunkt-dokumentaren Pengepredikanten.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det var veldig uventet. Jeg har fått meldinger både fra kjente og ukjente, sier Anne Sissel Halland.

Hun sitter i en stol hjemme i stua i Bamble og leser meldingene hun har fått etter at dokumentaren "Pengepredikanten" ble vist på NRK1 tirsdag kveld. I filmen forteller Halland om hvordan hun ble avhengig og senere deprimert av å se på Visjon Norge.

Visjon Norge var livet mitt, sier Halland i dokumentaren.

I dokumentaren forteller Brennpunkt om hvordan TV-pastor Jan Hanvold og den kristne kanalen Visjon Norge har hatt inntekter på én milliard kroner de siste 15 årene. Minstepensjonister og uføretrygdede er de flittigste giverne.

– Kan ikke kjøpe velsignelse

Halland føler at hun har vært dristig ved å stå frem i Brennpunkt.

Da hun begynte å føle seg nedbrutt og sliten etter å ha sett på Visjon Norge skrev hun på et forum på Facebook. Senere ble hun kontaktet av NRK. Etter å ha tenkt seg godt om, valgte hun å fortelle sin historie på TV.

– Jeg synes det er viktig at andre kan få vite hvordan det er. Jeg kjenner selv flere som er veldig opptatt av dette. Og det er tøft. Mange håper å få hjelp, men jeg tror ikke dette er noen god løsning på problemene, sier Halland.

Hun tar en slurk kaffe før hun fortsetter.

– Jeg er bare et menneske her på jorda. Å kjøpe seg velsignelse i Guds rike, det tror jeg ikke vi kan gjøre, sier Halland.

Anne Sissel Halland sammen med mannen Thor

Anne Sissel Halland og mannen Thor brukte mange timer på Visjon Norge hver eneste dag.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

God figur

– Jeg har fått flere henvendelser fra folk jeg ikke kjenner. Mange sier de kjenner seg igjen i min historie, og at jeg gjorde en god figur i programmet. Det synes jeg er hyggelig, sier Halland.

Det var bare et menneske som forkynte evangeliet i det programmet og det var du

ukjent kvinne

Den uføretrygdede kvinnen håper at hennes historie kan bidra til at andre gjør som henne, river seg løs fra skjermen og avhengigheten.

– Det er ikke noe godt å føle seg slik som jeg gjorde. Jeg var urolig og følte ikke at jeg klarte å innfri. Nå føler jeg meg fri og glad. Det er veldig deilig, smiler Anne Sissel Halland.