Normal

Maxbo-drapet: Anbefaler full rettspsykiatrisk undersøkelse

Den foreløpige rapporten fra den prejudisielle observasjonen anbefaler full rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede. Det sier 22-åringens forsvarer, Borgar Veiding til VG.

Maxbo Notodden

FULL UNDERSØKELSE: Den foreløpige rapporten fra den prejudisielle observasjonen anbefaler full rettspsykiatrisk undersøkelse av den 22 år gamle siktede mannen på Notodden.

Foto: stian Wåsjø Simonsen / nrk

Politiet fikk i går rapporten fra en psykiater som har hatt samtaler med 22-åringen.

– Rapporten er ikke overraskende ut ifra de opplysningene som ligger i saken. Nå vil det være opp til statsadvokaten å ta den endelige beslutningen, sier 22-åringens forsvarer, Borgar Veiding til NRK.

Hva vil en full rettspsykiatrisk undersøkelse innebære?

– Det vil da bli oppnevnt to psykiatere som vil få et mandat av retten, som både påtalemyndigheten og forsvaret har uttalt seg om på forhånd. Målsettingen er å kartlegge i hvilken grad helsemessige forhold har innvirket på handlingen, og hvilke konsekvenser det bør få med tanke på tilregnelighet. Min klient tar dette til etterretning, sier forsvareren.

En beslutning fra Statsadvokaten er trolig ventet før jul.

Lørdag for halvannen uke siden ble en 42 år gammel mann drept av en 22-åring på pauserommet på Maxbo på Notodden. Offeret var en snekker, mens gjerningsmannen – som har erkjent å ha drept 42-åringen – jobbet i butikken.

Begravelse for Frode Mellemseter Sanni på Notodden

Frode Mellemseter Sanni (42) ble gravlagt fra Notodden gravlund tirsdag formiddag.

Foto: Martin Torstveit / NRK

Gravlagt i formiddag

Frode Mellemseter Sanni ble i formiddag gravlagt fra kapellet ved Notodden gravlund.

Svært mange hadde møtt frem for å ta farvel med Sanni, som var aktiv i Notodden Motorsportklubb, der han ble regnet som både forbilde og ildsjel.

Gry Bløchlinger

Ordfører i Notodden, Gry Bløchlinger sier det var en verdig begravelse.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

– Det var en vakker, ettertenksom og veldig rolig begravelse. Jeg synes det var en verdig begravelse, sier ordfører i Notodden, Gry Fuglestveit Bløchlinger.

Hun sier samfunnet i Notodden er svært preget av hendelsen for halvannen uke siden.

– Dette har grepet inn over alt. Likevel opplever jeg at folk er veldig omsorgsfulle. De tar vare på hverandre, og ettertanken har vært veldig til stede.

Hun mener det er viktig for samfunnet at folk snakker sammen fremover.

– Folk må ikke være redde for å delta i sorgen. Likevel er det også viktig at vi ser fremover og gleder oss over de dagene som kommer. Jeg håper at alle tar vare på de gode minnene, og tar vare på dem videre.