NRK Meny
Normal

Fotballproffen Martin Samuelsen sine fem tips

PORSGRUNN (NRK): Martin Samuelsen er en fotballproff til tross for sin unge alder. Han har noen tips til andre unge fotballspillere som også har lyst til å nå drømmen.

Martin Samuelsen er en fotballproff til tross for sin unge alder. Han har noen tips til andre unge fotballspillere som også har lyst til å nå drømmen.

De unge fotballspillerne fulgte nøye med når Samuelsen viste dem forskjellige triks.

I disse dager er Martin Samuelsen mentor for en talentleir for unge fotballspillere i Porsgrunn. Han har selv deltatt på leiren for noen år tilbake, nå er han et forbilde for deltagerne.

Her er Martin Samuelsens fem tips

1. Finn noe som gjør deg ekstrem, dyrk deg noe.

2. Lytt og lær.

3. Viktig å være ydmyk.

4. Vær tro mot din egen identitet.

5. Forbedre dine svake sider.

Gøy å være tilbake

Samuelsen sier han storkoser seg som mentor og syns det er gøy å være tilbake. Men han føler seg kanskje litt truet av de unge talentene.

– Jeg har noen "top secret" tips, jeg kan jo ikke gi ut hemmelige teknikker, de kan jo ta meg igjen etter hvert, ler Samuelsen.

Martin Samuelsen

Martin Samuelsen syns det var gøy å komme tilbake til treningsleiren. Denne gangen som mentor.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Han syns det er gøy at de unge guttene vil lære av han og understreker at han gir ut alle ​tips og triks han kjenner til. Han kjenner seg selv igjen som ungt talent, og mener det er viktig at man holde seg ydmyk.

– Det er en alder der du er tenåring og du går gjennom puberteten, de er kanskje litt irritable. Vi er her for å hjelpe dem og gi dem tips, ikke bare påpeke feil, forteller Samuelsen.

Martin Samuelsen

Samuelsen gikk gjennom forskjellige driblinger de unge guttene kan bruke i fremtiden.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Gøy å se fintene

Håkon Alvestad (13) fra Randesund IL er en av mange unge talenter som er på fotballeir. Han fikk driblet med Samuelsen og syns det var veldig gøy å få komme så nær fotballproffen.

– Det var veldig gøy å se fintene til Martin, og hvor god han er, sa Alvestad.

ungt talent

Til venstre: Håkon Alvestad fikk personlige tips direkte fra forbilde sitt.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Drømmen til Alvestad er å bli så god som mulig, det var et høydepunkt for han å kunne få råd fra proffen. Samuelsen viste Alvestad noen nye finter han kunne bruke, de brukte litt tid på å terpe på dem.

– Jeg tar mye lærdom av dette, jeg har lyst til å bli like god som han en dag, smiler Alvestad.

 • Kjørte båt med promille

  En mann fra Kragerø er i Nedre Telemark tingrett dømt til 21 dager fengsel for å ha ført motorbåt mens han var påvirket av alkohol. Straffen er betinget. Mannen mister båtførerbeviset i ett år, og må betale saksomkostninger på 5000 kroner.

 • Flere hører på lokalradio

  I 2017 fikk lokalradioene i Telemark og tre andre fylker mellom 10 og 15 prosent flere lyttere. Samtidig har den totale radiobruken gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.

  DAB-radio
  Foto: Kristian Sønvisen Bye/NRK
 • Advarer mot å fjerne snøen selv

  Advarselen kommer fra Ottar Renholdt i Skagerak Energi. Snø og is har klumpet seg på strømkabler mange steder i fylket, og noen steder har tyngden fått ledningene til å bøye seg helt ned til bakken. Renholdt ber folk heller ringe og melde fra.

  Ligg unna farlige ledninger
  Foto: Eidsiva
 • Truet nabo med kniv

  Politiet har arrestert en mann fra Skien fordi han truet en nabo på Moflata med kniv. Naboen ble ikke skadet, men selvfølgelig svært redd. Operasjonsleder i politiet Vidar Aaltvedt forteller at de rykket ut straks de fikk melding. Da fant de mannen i sin egen leilighet med en kniv i hver hånd. Han er nå tatt hånd om.