NRK Meny
Normal

Her er landets mest trendy hest

VALEBØ (NRK): Mariusgenseren har fått sin renessanse. Hos Edle-Kristine Hansen i Valebø i Skien har også hesten fått prøve det populære plagget.

Strikket mariusgenser til hesten.

Hesten skal også få pynte seg

– Jeg masa på ei venninne om at hun måtte strikke en genser til meg. Det endte med at hun kjøpte garn, så måtte jeg strikke selv, og nå har jeg fått strikkedilla, sier Edle Kristine Hansen fra Valebø i Skien.

Hun ble så hekta på strikking at hun har strikket så godt som hver eneste kveld i seks år.

Edle-Kristine Hansen

Edle-Kristine Hansen er aldri langt unna strikketøyet sitt.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Jeg strikker hva som helst, og folk blir glade for å få ting jeg har strikket, det gir motivasjon sier Hansen.

– Avslappende

Hun bruker strikkingen som rekreasjon i en stressende hverdag.

– Det er utrolig avslappende å sitte å pusle med strikketøyet. Man havner litt i sin egen verden, og det er deilig av og til, sier hun.

Påfunnet med å lage mariusgenser til hesten kom ganske tilfeldig.

Garnhylle

Det har gått med noen kilometer med garn opp igjennom årene.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Jeg fant en oppskrift på nettet med et litt annet mønster, så byttet jeg bare ut slik at oppskriften passet, smiler Hansen.

– Nesten som en avhengighet

Det går sjelden mer enn en dag uten at hun setter seg ned med strikketøyet, og blir hun borte fra garnnøstet for lenge, kjenner hun det på kroppen.

– Jeg får nesten abstinenser, så jeg holder meg aldri langt unna, avslutter hun.

 • Ny eiendomssjef i Porsgrunn

  Ole Henrik Lia er ansatt som ny eiendomssjef i Porsgrunn kommune. Lia blir leder for 140 ansatte i bygg og eiendomsdrift, med et netto driftsbudsjett på rundt 125 millioner kroner. Lia vil derfor trekke seg fra politikken, melder PD.

  Ole Henrik Lia
  Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Befolkningsvekst på 427 i Telemark

  Telemark vil ha en befolkningsvekst på 427 personer i 2017. Det viser beregninger fra Statitistisk Sentralbyrå. Notodden har størst nedgang på 63 personer. Skien har høyest vekst med 278 personer, og Bø med 236 personer.

 • Ja til nye Down Town

  Fylkeskommunen sier ja til bygginga av 100 nye boliger, og utvidelsen av kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn. Telemark fylkeskommune mener at bygginga ikke skader de fredede museumsområdene ved kjøpesenteret, skriver PD

 • Årsavgiften kommer i desember

  Bileierorganisasjonen NAF er positiv til nyordningen om at regningen på årsavgiften på bil kommer nå i desember i stedet for på vårparten. Avgiften har skiftet navn til Trafikkforsikringsavgift og skal kreves inn av forsikringsselskapene.