NRK Meny
Normal

Marit er årets korpsbygger

Marit Karlsen i Skien skolemusikk er kåret til årets korpsbygger for skolekorps.

Marit Karlsen fra Skien med prisen som årets korpsbygger

STOLT PRISVINNER: Marit Karlsen fra Skien stakk av med den gjeve prisen blant femten andre finalister.

Foto: Olga Wergeland/Norges Musikkorps Forbund

Juryen begrunner prisen med at Marit Karlsen er en tydelig og god leder, som er god på å fremheve andre fremfor seg selv.

Videre skriver de:

«Hun er god til å prioritere kvalitet og det som er viktig for at korpset skal kunne nå målene sine. Hun er go på kommunikasjon med foreldregruppen, og skaper begeistring. Vinneren er flink til å lede og samhandle med dirigentene. Hun går alltid foran som et godt eksempel, og trår til i alle sammenhenger der det trengs. Vinneren er strukturert, uhøytidelig og inkluderende.»

Femten finalister kjempet om prisene. Hver av prisvinnerne får 50.000 kroner.

Les også:

 • Nedbør på veg frå Nordsjøen

  Laster Twitter-innhold
 • Helsepartiet slår seg saman

  Helsepartiet slår saman laga sine i Telemark og Vestfold. Styreleiar blir Kåre Birger Grebstad (Horten), medan Kyrre Dahl (Porsgrunn) blir nestleiar. Partiet vart stifta i 2017, og har som ambisjon å stille lister til kommune- og fylkesvalet i 2019.

 • Redd for sprengstoff i hagen

  Mannen frå Porsgrunn som er sikta for å ha oppbevart sprengstoff, er på nytt gripen av politiet. Eit vitne hevdar at han også har sprengstoff i hagen, skriv Varden. Politiet ynskjer nå å gjera nye undersøkingar for å vera sikre på at alt er fjerna.

 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.