NRK Meny
Normal

Graver seg ned i vegen i Maristigen

Takhøgda i tunneloverbygget på Maristigen blir gjort høgare. Arbeidet er starta og skal vere ferdig til jul.

Maristigen

Rasoverbygget på fylkesveg 37 Maristigen blir nå oppgradert slik at lastebilar opp til 4,20 meters høgde kan passere.

Foto: Tor Arvid A. Gundersen, Statens vegvesen

Maristigen blir nå oppgradert til 4,20 meters høgde for å gjere det lettare å kome fram for næringstrafikken.

Rasoverbygget på fylkesveg 37 i Maristigen har ei høgdegrense på 3,90 meter. Dette fører til at lastebilar med større høgde må køyre andre vegar til og frå Rjukan.

Graver seg ned

– Vi har nå starta arbeidet med å oppgradere rasoverbygget. Først skal asfalten bli frest vekk, forklarer prosjektleiar Ingmar Ulvenes i Statens vegvesen.

Når asfaltlaga er fjerna, vil det bli grave vekk 30 centimeter ned mot fjellet under rasoverbygget, slik at høgda aukast tilsvarande.

Arbeidet skal vere ferdig før jul. Vegen vil ikkje bli stengt mens arbeidet blir gjort.

– Vi skal klare å utføre arbeidet mens trafikken går, men vi må regulere trafikken slik at det berre kan bli køyrt i ein retning om gangen, seier Ulvenes.

Tryggleik for arbeidarane

Det er trongt om plassen under rasoverbygget. Og på grunn av tryggleiken til arbeidarane vil trafikken bli leda av ei følgebil i låg fart. Trafikantane må vere budde på litt ventetid på følgebilen.

Når gravinga er ferdig, blir det gjort klart for å nytt dekke med ein gong. Det vil bli lagt asfalt i veka før jul.

Etter at arbeidet er gjort, vil dei gamle skilta med maksimal høgde på 3,9 meter bli erstatta med skilt som viser 4,2 meters høgde.

 • Fartskontroll

  Politiet har hatt fartskontroll på fylkesveg 37 ved Mæl i Tinn i dag. 6 bilførere ble tatt for å kjøre for fort. Alle ble målt til over 80 km i 60-sonen melder politiet, den høyeste hastigheten var 84 kilometer i timen.

  Politi
  Foto: Eilif Aslaksen / NRK
 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Porsgrunn må betale

  Tomas Bakken fra Bypartiet i Skien reagerer kraftig på at Porsgrunn kommunes eget parkeringsselskap krever erstatning for utbyggingen av Lilleelvkrysset. Bakken sier til Varden at dette er Porsgrunns eget rot, og at Porsgrunn derfor bør ta regninga.

  Tomas Bakken, leder Bypartiet
  Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK