NRK Meny
Normal

Graver seg ned i vegen i Maristigen

Takhøgda i tunneloverbygget på Maristigen blir gjort høgare. Arbeidet er starta og skal vere ferdig til jul.

Maristigen

Rasoverbygget på fylkesveg 37 Maristigen blir nå oppgradert slik at lastebilar opp til 4,20 meters høgde kan passere.

Foto: Tor Arvid A. Gundersen, Statens vegvesen

Maristigen blir nå oppgradert til 4,20 meters høgde for å gjere det lettare å kome fram for næringstrafikken.

Rasoverbygget på fylkesveg 37 i Maristigen har ei høgdegrense på 3,90 meter. Dette fører til at lastebilar med større høgde må køyre andre vegar til og frå Rjukan.

Graver seg ned

– Vi har nå starta arbeidet med å oppgradere rasoverbygget. Først skal asfalten bli frest vekk, forklarer prosjektleiar Ingmar Ulvenes i Statens vegvesen.

Når asfaltlaga er fjerna, vil det bli grave vekk 30 centimeter ned mot fjellet under rasoverbygget, slik at høgda aukast tilsvarande.

Arbeidet skal vere ferdig før jul. Vegen vil ikkje bli stengt mens arbeidet blir gjort.

– Vi skal klare å utføre arbeidet mens trafikken går, men vi må regulere trafikken slik at det berre kan bli køyrt i ein retning om gangen, seier Ulvenes.

Tryggleik for arbeidarane

Det er trongt om plassen under rasoverbygget. Og på grunn av tryggleiken til arbeidarane vil trafikken bli leda av ei følgebil i låg fart. Trafikantane må vere budde på litt ventetid på følgebilen.

Når gravinga er ferdig, blir det gjort klart for å nytt dekke med ein gong. Det vil bli lagt asfalt i veka før jul.

Etter at arbeidet er gjort, vil dei gamle skilta med maksimal høgde på 3,9 meter bli erstatta med skilt som viser 4,2 meters høgde.

 • 150 demonstrerte i Skien

  Rundt 150 personer gikk i går fakkeltog i Skien til protest mot pelsdyrnæringa. Totalt så var det rundt 9000 som deltok i protestene rundt om i 30 byer i landet, melder arrangørene.

  Fakkeltog mot pelsdyrnæringa
  Foto: PRIVAT
 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.

 • Vil ruste opp Lietorvet

  Bratsberg Næringseiendom vil ruste opp Lietorvet i Skien for 60 millioner kroner, skriver TA. Haavard Skare som er administrerende direktør i Bratsberg Næringseiendom, gleder seg til å revitalisere kjøpesenteret.

  Lietorvet, Skien
  Foto: Øystein Økter / NRK
 • Vant på poeng

  Kevin Melhus fra Skien vant sin tredje proffboksekamp på boksestevnet i Fritidsparken i Skien i går kveld. Melhus gikk seksr runder mot polske Darius Skop, og vant til slutt på poeng.

  Kevin Melhus
  Foto: Roald Marker / NRK