NRK Meny
Normal

Vil du synge duett med Maria?

Maria Arredondo gleder seg til juleturneen, som har blitt en tradisjon gjennom flere år. Gullstrupen fra Sørlandet søker en duettpartner til å synge «Himmel på jord».

Maria Arredondo og Martin Halla besøkte NRK Telemarkssendinga sammen med Torstein Sødal. Trioen er klar for juleturné og Maria søker duettpartner. Foto/redigering: Anne Cathrine Syversen.

JULETURNE: Maria Arredondo søker duettpartner til juleturneen. Foto/redigering: Anne Cathrine Syversen/NRK.

– Det blir utrolig fint. Jeg elsker å reise på juleturné, sier Maria Arredondo.

Sammen med ektemann Torstein Sødal og Martin Halla er hun innom NRKs lokaler i Porsgrunn.

– Nå har vi hatt to dager med øvelser, så skal vi være en uke ifra hverandre og øve og pugge tekster. Og så er vi egentlig i gang, sier Maria.

– Må ha sangglede

21. november legger trioen ut på Norges-turné med julekonserten «Vår Jul». 22. november kommer trioen til Brevik kirke og 20. desember er det Heddal låvekirke på Notodden som får besøk. Begge steder trenger Maria en duettpartner for å synge «Himmel på jord». Sangen er en av Marias favoritter.

– Det er en vakker melodi, det er hele julebudskapet, og så føler jeg at den passer inn i 2015. Den gjør julebudskapet litt mer hverdagslig, eller nærere, sier Maria.

Hvem det er som skal bli med på duett, er trioen helt åpne på.

– Vi søker en fin stemme, det kan være en bestefar, eller en jente på åtte år, eller en gutt på 20, det spiller ingen rolle, sier Maria.

– Personen må ha sangglede, skyter Martin inn.

– Vi har allerede fått inn mange flotte videoklipp, det er mange fine talenter der ute, så vi er veldig spente på det, men det er fortsatt bare å sende inn, sier Maria.

– Du får noen til å filme deg, og så sender du det klippet til «Vår Juls» side på Facebook, sier Torstein.

Martin Halla synger opera

Martin Halla synger opera.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Fra «Stjernekamp» til julesang

Martin Halla, som nylig røk ut av «Stjernekamp», er nå klar for juleturné.

– Jeg gleder meg veldig, sier Halla.

– Han røk ut på opera, så han skal ikke synge opera, sier Torstein med et glimt i øyet.

Den muntre trioen lover et variert repertoar.

– Vi er opptatt av at vi er i kirken, og har respekt for kirkerommet, samtidig tenker vi at det er høyt under taket i kirken, så det er mye godt humør i konserten vår, sier Torstein.

 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene