NRK Meny
Normal

Mann siktet for drap i Skien

En 30 år gammel mann blir i dag fremstilt for varetektsfengsling siktet for drap på mannen som ble funnet død på verandaen til en leilighet i Gamlegrensa i Skien mandag kveld.

Brann i Gamlegrensa 6

SIKTET FOR DRAP: En 30 år gammel mann er siktet for drap etter brannen i Gamlegrensa i Skien mandag kveld.

Foto: Roald Marker / NRK

En 27 år gammel kvinne blir også fremstilt for varetektsfengsling siktet for grovt skadeverk i samme sak.

Kvinnens advokat Bjørn Nærum sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Den endelige identitet til mannen som ble funnet på verandaen er fortsatt ikke fastslått, men politiet har, i samråd med familien, likevel valgt å offentliggjøre det man antar er identiteten til den avdøde. Den avdøde antas å være Terje Sjåberg (52) fra Skien.

Drapssiktedes advokat Andreas Nyhaug sier hans klient ble kjent med endringen i siktelsen tirsdag kveld.

– Han har forklart seg for politiet, men har ikke erkjent straffskyld. Han begjærer seg løslatt, men han samtykker til at retten kan avgjøre varetektsfengsling via en såkalt kontorforretning, uten at han er til stede.

Tror de har tent på

Politiet arbeider nå med å kartlegge hendelsesforløpet. Politiet ble kjent med drapet i forbindelse med en kraftig brann i den aktuelle leiligheten mandag kveld.

Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten som ble totalskadet i brannen. Gamlegrensa er et større leilighetskompleks og mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Brann i Gamlegrensa i Skien

Begge de siktede etter brannen i Gamlegrensa i Skien blir fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Fare for bevisforspillelse

Begge de siktede og den avdøde er hjemmehørende i Skien.

Den 30 år gamle mannen blir begjært varetektsfengslet i fire uker. Den 27 år gamle kvinnen vil bli fremstilt for varetekt ved Skien tingrett onsdag formiddag. Hun begjæres fengslet for to uker. Begge fengsles ut fra en begrunnelse om fare for bevisforspillelse.

Da politiet ikke er sikker på tidspunktet for når 52-åringen døde, er politiet fortsatt interessert i observasjoner i tiden dagene før brannen eller andre relevante tips i saken på telefon 02800.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.