NRK Meny
Normal

Mann siktet for drap i Skien

En 30 år gammel mann blir i dag fremstilt for varetektsfengsling siktet for drap på mannen som ble funnet død på verandaen til en leilighet i Gamlegrensa i Skien mandag kveld.

Brann i Gamlegrensa 6

SIKTET FOR DRAP: En 30 år gammel mann er siktet for drap etter brannen i Gamlegrensa i Skien mandag kveld.

Foto: Roald Marker / NRK

En 27 år gammel kvinne blir også fremstilt for varetektsfengsling siktet for grovt skadeverk i samme sak.

Kvinnens advokat Bjørn Nærum sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Den endelige identitet til mannen som ble funnet på verandaen er fortsatt ikke fastslått, men politiet har, i samråd med familien, likevel valgt å offentliggjøre det man antar er identiteten til den avdøde. Den avdøde antas å være Terje Sjåberg (52) fra Skien.

Drapssiktedes advokat Andreas Nyhaug sier hans klient ble kjent med endringen i siktelsen tirsdag kveld.

– Han har forklart seg for politiet, men har ikke erkjent straffskyld. Han begjærer seg løslatt, men han samtykker til at retten kan avgjøre varetektsfengsling via en såkalt kontorforretning, uten at han er til stede.

Tror de har tent på

Politiet arbeider nå med å kartlegge hendelsesforløpet. Politiet ble kjent med drapet i forbindelse med en kraftig brann i den aktuelle leiligheten mandag kveld.

Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten som ble totalskadet i brannen. Gamlegrensa er et større leilighetskompleks og mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Brann i Gamlegrensa i Skien

Begge de siktede etter brannen i Gamlegrensa i Skien blir fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Fare for bevisforspillelse

Begge de siktede og den avdøde er hjemmehørende i Skien.

Den 30 år gamle mannen blir begjært varetektsfengslet i fire uker. Den 27 år gamle kvinnen vil bli fremstilt for varetekt ved Skien tingrett onsdag formiddag. Hun begjæres fengslet for to uker. Begge fengsles ut fra en begrunnelse om fare for bevisforspillelse.

Da politiet ikke er sikker på tidspunktet for når 52-åringen døde, er politiet fortsatt interessert i observasjoner i tiden dagene før brannen eller andre relevante tips i saken på telefon 02800.

 • Momsøkning er en dårlig ide

  Det er en skikkelig dårlig ide å øke momsen på reiselivstjenester fra 10 til 12 % slik regjeringa foreslår, mener ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Kleven sier at næringslivets avtaler ofte gjort og at denne momsen derfor blir en ren ekstrautgift.

  Jon Rikard Kleven, ordførar i Vinje
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Får ikke realisert flerbrukshall

  Fyresdal sliter med å få realisert planen om å bygge en flerbrukshall i 2019. Det skriver Vest-Telemark Blad. Kommunen skulle legge av to millioner hvert år fra 2016 til 2019, men det har vist seg vanskelig med den økonomiske situasjonen i kommunen.

 • Stevner Porsgrunn kommune

  Rådgivergruppen VSO consulting stevner Porsgrunn kommune i forbindelse med nye Brevik oppvekstsenter.

  Eiendomssjef i Porsgrunn kommune, Terje Madsen, sier til PD at VSO consulting mener de er blitt betalt for lite.

 • Gode plasseringer til Telemark

  Gullbjørg Ekre fra Telemark fikk 10. plass og Medal of exellence i billakkererfaget under Yrkes VM i Abu Dhabi. Even Aasen, også fra Telemark, kom på en 11. plass i bilskadefaget og fikk også Medal of exellence.