NRK Meny
Normal

Mann pågrepet etter grovt ran i dette bygget

Natt til nyttårsaften ble en mann og to kvinner i 70-årene brutalt ranet i sitt eget hjem på Friisebrygga. Mandag morgen er en mann sikta for hendelsen.

Friisebrygga leilighetskompleks

KNUSTE VINDUET I 5. ETASJE: Gjerningsmannen kastet en stein i ruta, kom seg inn boligen og gikk til brutalt angrep på kvinnene midt på natta i jakt på penger.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Mannen ble pågrepet klokken 05.00 i dag morges, sier Christian Ytterbø. Han er politiadvokat ved Telemark politidistrikt, og påtalejurist i saken.

Ytterbø forteller at mannen skal i avhør etter lunsj mandag formiddag. Det dreier seg om en mann i 20-årene som er fra Grenland.

Gikk til angrep på to damer i 70-årene

Det var natt til nyttårsaften at en mann tok seg inn i leiligheten midt på natta, og angrep to eldre kvinner. Mannen sneik seg inn i bygget sammen med avisbudet, fant en stein på en terrasse og knuste stuevinduet. Inne i leiligheten gikk han løs på de to damene på over 70 år. Ektemannen til en av kvinnene, som er lam, lå i senga og hørte at kona ble angrepet.

Overvåkningsbildene har gitt et klart og tydelig bilde av hvordan mannen så ut, og ifølge politiadvokat Christian Ytterbø er disse bildene sentrale i pågripelsen.

Vibeke Hein Bæra er bistandsadvokat for de tre ofrene, og har tidligere uttalt at politiet ikke har gjort en god nok jobb i timene etter ranet på Friisebygga. Nå kan det imidlertid se ut til at politiet er nære en avklaring.

– Vi nærmer oss nok slutten av etterforskningen, sier politiadvokat Christian Ytterbø.