NRK Meny
Normal

Operasjon "Dark Room": Telemarking i 20-årene siktet

NRK: Politiet har pågrepet og siktet en mann i 20-årene fra Vest-Telemark for å ha ulovlig datamateriale. Mannen har erkjent straffskyld.

Delebilde «Dark room» persongalleri

Politiet har beslaglagt materiale hos mannen som nå er arrestert og siktet.

Politiet i Telemark fikk oversendt saken fra Vest politidistrikt i forbindelse med Operasjon "Dark Room". Denne uken gikk de til aksjon mot mannen.

– Det er foretatt pågripelse, ransaking og avhør i saken, sier politiinspektør Skule Worpvik i Sør-Øst politidistrikt.

Worpvik sier datamaterialet er komplekst. Forholdene som er avdekket knyttes til straffelovens § 204a og omhandler forhold som seksualiserer barn.

Skule Worpvik

Politiinspektør Skule Worpvik, Sør-Øst politidistrikt

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er chatting og lagring av bildemateriale som er det aktuelle forholdet. Han er avhørt og erkjenner straffskyld for de forholdene som er avdekket så langt. Så vil videre undersøkelser vise om det er noe mer her, sier Worpvik.

Les også: Delte bilder og videoer av barneovergrep på minnepinner

Løslatt

Ifølge politiet har mannen fast arbeid, men ikke en jobb hvor han er i direkte kontakt med barn. Mannen bor alene og han har ikke barn.

Mannen er foreløpig løslatt, men Worpvik sier det kan bli aktuelt å gjennomføre nye avhør. Det avhenger blant annet av hva politiet finner når det beslaglagte datamaterialet undersøkes.

– Vi kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser, men slik saken ser ut nå virker det som det er isolert rundt én person, sier Worpvik.

Politiet vet foreløpig ikke om mannen kan ha vært i kontakt med barn utenfor internett.

Det er Vest politidistrikt som startet opprullingene i Operasjon "Dark Room". Totalt har politiet beslaglagt 150 terabyte datamateriale som skildrer mange former for overgrep mot barn.

Etter at saken ble avdekket har færre jaktet på overgrepsmateriale på det åpne internettet. Det viser tall fra Telenor som blokkerer søk som kan lede til sider med overgrep mot barn.

 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no