NRK Meny
Normal

Mann i 20-årene omkom i arbeidsulykke

En person er omkommet i en arbeidsulykke i ett steinbrudd i Tvedalen på grensa mellom Telemark og Vestfold.

Dødsulykke i steinbrudd

DØDSULYKKE: En mann i slutten av 20-årene er omkommet i en arbeidsulykke i Tvedalen.

Foto: Theo Aasland Valen

Politiet meldte om en alvorlig arbeidsulykke litt før klokken fire fredag ettermiddag. Like etter kom beskjeden om at en person var omkommet.

Operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sør-Øst politidistrikt sier at den tragiske ulykken skjedde da det oppsto eksplosjon i forbindelse med dekkskifte på en stor lastetruck.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde i Tvedalen på grensa mellom Telemark og Vestfold.

Har varslet kriseteamet

– Vi har snakket med vitner til ulykken, men vet ikke nøyaktig hva som skjedde. Den omkomne er en mann i slutten av 20-årene. Han er ikke hjemmehørende i Telemark, sier Larsen.

Operasjonslederen opplyser at kriseteamet i Porsgrunn er varslet via legevakta. De har tatt kontakt og vil ivareta mannens kolleger.

Gjør undersøkelser

​Politiet foretar åstedsundersøkelser og arbeidstilsynet er varslet.

Politiet opplyste tidlig at det var selskapet Rocks of Norway AS som jobbet i steinbruddet. Det stemmer imidlertid ikke, da området er leid ut til et annet firma.

Dette er det andre dødsfallet på under et år i forbindelse med arbeidsulykker i steinbrudd i området. I oktober 2016 omkom en person etter en arbeidsylykke i selskapet Lundhs steinbrudd i Bjørndalen.

En person omkom i arbeidsulykke

  • Rettssak om ny jernbane

    Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

  • Brukerne vil hjelpe BK

    Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.

  • Rykker ut til bensinsøl

    Skien Brannvesen reiser på brannhindrende tiltak i forbindelse med bensinsøl på Telemarksvegen i Skien. Det melder 110 Telemark på Twitter.