NRK Meny
Normal

Mann i 20-årene omkom i arbeidsulykke

En person er omkommet i en arbeidsulykke i ett steinbrudd i Tvedalen på grensa mellom Telemark og Vestfold.

Dødsulykke i steinbrudd

DØDSULYKKE: En mann i slutten av 20-årene er omkommet i en arbeidsulykke i Tvedalen.

Foto: Theo Aasland Valen

Politiet meldte om en alvorlig arbeidsulykke litt før klokken fire fredag ettermiddag. Like etter kom beskjeden om at en person var omkommet.

Operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sør-Øst politidistrikt sier at den tragiske ulykken skjedde da det oppsto eksplosjon i forbindelse med dekkskifte på en stor lastetruck.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde i Tvedalen på grensa mellom Telemark og Vestfold.

Har varslet kriseteamet

– Vi har snakket med vitner til ulykken, men vet ikke nøyaktig hva som skjedde. Den omkomne er en mann i slutten av 20-årene. Han er ikke hjemmehørende i Telemark, sier Larsen.

Operasjonslederen opplyser at kriseteamet i Porsgrunn er varslet via legevakta. De har tatt kontakt og vil ivareta mannens kolleger.

Gjør undersøkelser

​Politiet foretar åstedsundersøkelser og arbeidstilsynet er varslet.

Politiet opplyste tidlig at det var selskapet Rocks of Norway AS som jobbet i steinbruddet. Det stemmer imidlertid ikke, da området er leid ut til et annet firma.

Dette er det andre dødsfallet på under et år i forbindelse med arbeidsulykker i steinbrudd i området. I oktober 2016 omkom en person etter en arbeidsylykke i selskapet Lundhs steinbrudd i Bjørndalen.

En person omkom i arbeidsulykke

 • Kritiserer utsatte ender

  Stokkender som ble satt ut i sommer for å bli jaktet på i Telemark, er funnet igjen i Bugårdsparken i Sandefjord, Sverige, Danmark og Nederland. Rikmannsjakta fører på denne måten til genetisk forurensing, mener Norsk Ornitologisk Forening. Godseier Leopold Axel Løvenskiold mener funnene viser at stokkendene er ville.

  Stokkender i gresset
  Foto: Chetan Rastogi / NRK
 • Optimist for CO₂ fangst

  Ordførar Robin Kåss er optimist og trur framleis på at det skal bli satsa på CO₂ fangst i Porsgrunn etter eit møte med olje- og energiminister Ketil Solvik-Olsen. Det seier han etter eit møte med olje- og energiminister Ketil Solvik-Olsen.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Kolonnekøyring over Haukelifjell

  Det er kolonnekøyring på E134 over Haukelifjell på strekninga Liamyrane bom til Vågslidtunnelen på grunn av uver.

 • Hestar på rømmen i Kviteseid

  Politiet ber om å bli kontakta dersom nokon ser to hestar i Kviteseid som har rømt frå Torshaugvegen. Den eine er raud den andre er svart og kvit.