NRK Meny
Normal

37-åring siktet for trusler etter skuddepisode

En mann er siktet for trusler etter å ha tatt seg inn i et hus og avfyrt to skudd i Ulefoss i Telemark. Han avhøres tirsdag kveld.

Skot i hus på Ulefoss

En 37 år gammel mann er siktet for trusler etter at han tok seg inn i et hus på Ulefoss og avfyrte to skudd tirsdag.

Foto: Stian Waasjø Simonsen / NRK

– Per nå er han siktet for trusler. Det er en veldig vid siktelse. Etterforskningen vil vise hva dette vil ende på, sier politiadvokat Wenche Kåstad i Telemark politidistrikt.

Kåstad understreker at etterforskningen er helt i starten og at det er for tidlig å spekulere i om siktelsen vil bli endret.

Personer i huset

Politiet fikk klokken 6.47 tirsdag morgen melding om at det var avfyrt skudd inne i et hus i Ulefoss. Det var to personer i slutten av 20-årene i huset da mannen ankom. Ingen av disse ble truffet av skuddene som ble avfyrt.

Flere bevæpnede politipatruljer ble sendt til stedet, men innen de kom fram hadde gjerningsmannen forlatt huset. Letingen ble deretter konsentrert om en sort Golf som vitner forklarte at gjerningsmannen kjørte da han stakk av fra stedet.

Det var det en kvinne som meldte fra til politiet om at mannen hadde brutt seg inn i leiligheten der hun og kjæresten bodde. Politiet fikk også navnet på vedkommende.

Vil undersøke saken videre

Politiet pågrep den mistenkte gjerningsmannen rundt halvannen time etter at meldingen om skuddene kom.

Politiadvokat Kåstad forteller at det i løpet av tirsdagen har blitt gjort en del tekniske undersøkelser og vitneavhør. Dette vil fortsette de neste dagene

Kåstad er ikke kjent med hvilken relasjon partene i saken har til hverandre utover at de kjente hverandre. Hun sier at de tre ikke er ukjente for politiet.

 • Fann sakna kvinne

  Kvinna på 92 år som var meldt sakna i Seljord er komen til rette. Ho er funnen av Røde Korsmannskap ikkje langt frå institusjon. Kvinna var kald, og blir sjekka på legevakt.

 • Kvinne sakna i Seljord

  Politiet etterlyser ei 92 år gamal kvinne, som er sakna frå ein institusjon i Seljord. Kvinna brukar rullator, opplyser politiet.

 • Mindre steinras på E134

  Det har gått eit mindre steinras på E134 mellom Seljord og Brunkeberg, melder politiet. Raset sperrar deler av den eine køyrebana. Vegtrafikksentralen er varsla.

 • Avtale om Krokan turisthytte

  Norsk Industriarbeidermuseum skal overta den gamle turisthytta på Krokan i Tinn for å utvikle eigedomen som eit historisk kulturminne. NIA har underteikna ein intensjonsavtale med Helbergstiftelsen om kjøp av Krokan, som har vore turisthytte sidan 1871.

  Krokan Turisthytte overtas av Norsk Industriarbeidermuseum
  Foto: Rita Engedalen, NIA