NRK Meny
Normal

Mann (18) ringte inn falsk bombetrussel til Oslo S

Mannen ringte til operasjonssentralen i Telemark, sa det var plassert en bombe på Oslo S, og la på røret.

Politiet i Telemark mottok oppringingen fra mannen rundt klokken 13.

– Vi hørte en mannsstemme som fortalte at det var plassert en bombe på Oslo S, men vi visste ikke nøyaktig sted hvor en eventuell bombe var plassert, ikke hvorfor og når, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt til NRK.no.

Politiet fikk relativt raskt kontroll på situasjonen.

– Oslo politidistrikt ble umiddelbart alarmert av politiet i Telemark. Samtidig satte Telemarkspolitiet i gang etterforskning og fant mannen, sier Aaltvedt.

Skjønte fort at det var en dårlig spøk

18-åringen hadde rappet telefonen til en skolekamerat og ringt inn den voldsomme meldingen. Politiet dro til Porsgrunn videregående skole og pågrep mannen.

– Vi visste kjapt hvem mannen var, og forsto at dette var en særdeles dårlig spøk. Likevel må vi ved slike meldinger ta dette alvorlig, og vi slo full alarm.

Mannen sitter nå i arresten, og har innrømmet at det hele var en spøk. Han vil få en bot for hendelsen.

NRK.no oppdaterer saken.

 • Hester reddet ut veltet lastebil

  Alle de seks hestene som var fanget i en lastebil som kjørte av veien og veltet i Vinje i Telemark i natt er berget ut av dyretransporten. Det skjedde først etter en lang og vanskelig operasjon, ifølge NTB.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.