NRK Meny
Normal

Mange bøtelagt i Seljord

Politiet: – Dyrskun er en anledning for mange til å ta seg en fest. Den kan bli dyr.

Billetkø Dyrskun 2014

De fleste kommer til Dyrskun for å treffe folk, handle og kose seg. Andre kommer for å feste.

Foto: Anne Lognvik / NRK

4.000 kroner må to tissetrengte menn ut med etter en fuktig fest natt til søndag. Disse pengene kunne de ha spart hvis de hadde gjømt seg litt bedre da de måtte tisse. – En bot for urinering på offentlig sted er vanligvis 4.000 kroner, opplyser operasjonsleder Geir Kastmo ved Telemark politidistrikt.

Han forteller at politiet har hatt en god bemanning på Dyrskun og i Seljord sentrum. Dermed har de hatt oversikt over hva folk har gjort av lovlige og ikke lovlige ting.

Rundt midnatt traff en politipatrulje på to menn og ei kvinne som brukte hasj. Telemarkingene i begynnelsen av 20-åra får en bot for dette.

En annen kar i begynnelse av 20-åra våkner opp i arresten i Seljord og får med seg en bot for å ha yppa seg mot politiet.

Mer å gjøre for politiet

Allerede før klokka 21 på lørdagskvelden ble en mann kastet ut av et utested i sentrum fordi han var for full.

– Dyrskun har vokst seg stor. Jo flere mennesker, jo mer fyll og bråk må vi regne med, sier operasjonslederen til NRK. Bedre vær betyr også flere folk og mer å gjøre for politiet. Han regner med at det blir mer stille og rolig i dag, søndag, som er den siste dagen på Dyrskun i 2015.