Målfest da Odd slo Ålesund

(NRK): Hele angrepsrekka hos Odd scoret da Ålesund ble sendt hjem med et nytt tap etter kamp i Skien.

Bentley-jubel

Angrepsrekka hos Odd viste scoringsform mot Ålesund.

Foto: Krister Soerboe, Sørbø, Krister / NTB scanpix

Allerede fra start viste Odd at laget hadde tenkt å gjøre det vanskelig for Ålesund - nok en gang. Skienslaget har aldri tapt på hjemmebane mot Ålesund.

Et kvarter ut i første omgang bød hjemmelaget på et vakkert angrep. Bentley fant Ruud som hadde kommet seg ned til dødlinja.

Backen slo en pasning lavt inn foran mål og Olivier Occéan bredsidet ballen kontant i nettet. Det skulle komme mer.

Etter 38 minutter headet Occan på mål. Ålesunds keeper Andreas Lie ga en retur som Bentley satte i mål.

– Skulle hatt straffespark

På overtid i første omgang oppstod en omdiskutert situasjon. Franck Boli ble spilt fri alene mot Odds keeper Sondre Rossbach. Ålesund-spilleren gikk over ende i duellen med Rossbach.

Alle trodde dommeren skulle gi straffespark, men i stedet fikk Boli gult kort for filming. NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, mener Ålesund ble snytt for et straffespark.

Sunnmørsk scoringsjubel ble det likevel. Edwin Gyasi kom inn etter pausen og innbytteren scoret med en gang. I det 47. minutt skjøt Gyasi fra 18 meter og ballen suste inn i nærmeste hjørne.

Odd - Ålesund

Olivier Occéan scoret to ganger søndag.

Foto: Krister Soerboe, Sørbø, Krister / NTB scanpix
Occéans andre

Olivier Occéan hadde en trøblete start med få scoringer fra Odd. Søndag viste han at høstformen ser ut til å være på plass.

Zekhnini scoret

Rafik Zekhnini lagde det fjerde målet for Odd.

Foto: Krister Soerboe, Sørbø, Krister / NTB scanpix

Canadieren kom seg foran danske Mikkel Kirkeskov på en Odd-corner og stanget ballen kontant i nettet. Etter at Ålesund hadde løftet seg i andre omgang, slo hjemmelaget nådeløst tilbake.

Og i det 67. minuttet punkterte Odd kampen. Bentley ble spilt fri på venstre kant og slo ballen inn mot bakerste stolpe. Occéan nådde ikke ballen, men det gjorde Rafik Zekhnini som enkelt satte ballen i mål.

Hjemmelaget tok en fortjent seier og kunne scoret flere mål. Odd er igjen tre poeng bak Rosenborg, og kampen om gullet i eliteserien er åpen.

Les kamprefereat: Odd - Ålesund