NRK Meny
Normal

Magnus Straume: – Valgnederlaget skyldes Reiten

SKIEN/DRANGEDAL (NRK): Ordførerkandidaten for Drangedal Arbeiderparti gir avtroppende ordfører Karianne Sydtveit Reiten skylden for at Arbeiderpartiet tapte valget i bygda. Lavmål, mener ordføreren i Skien.

Magnus Straume og Karianne Sydtveit Reiten

GIR SKYLDEN TIL EKS-ORDFØREREN: Ordførerkandidat for Drangedal Arbeiderparti, Magnus Straume skylder på tidligere ordfører Karianne Sydtveit Reiten for valgnederlaget.

Foto: NRK

Valglogo

– Ordføreren har vært usynlig i valgkampen, sier Magnus Straume.

Det var Drangedalsposten som først omtalte saken.

– Dette er kanskje noe av det tristeste jeg har sett etter at valgresultatet ble klart i Telemark. At en godt voksen mann, med så mye erfaring hamrer løs på forgjengeren, som både er yngre, ferskere og kvinne, synes jeg er lavmål, sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five til NRK.

Hedda Foss Five

Ordfører i Skien kaller Magnus Straume sitt utspill som lavmål.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Hun mener Straume selv burde tatt ansvaret for valgresultatet i Drangedal.

– Man bør ta på seg ansvaret både som vinner og taper, og det synes jeg ikke Straume gjør, og det er jeg veldig skuffet over.

Avtroppende ordfører i Drangedal trakk seg fra listen etter en opprivende nominasjonsstrid i partiet i fjor høst.

Les også:

– Mangler organisasjonskultur

I dag sier Magnus Straume at avisen trekker kommentaren hans for langt, og at han selv tar hovedansvaret. Samtidig kritiserer han partifelle Hedda Foss Five for å mangle organisasjonskultur.

– Det er beklagelig at Hedda Foss Five går ut med den kritikken før hun har snakket med meg. Nå må hun begynne å lære litt organisasjonskultur i dette partiet. Jeg tar det hele og fulle ansvaret for at det gikk galt i valget, sier Straume til NRK.

Avtroppende ordfører Karianne Sydveit Reiten har hatt svangerskapspermisjon, og det er gyldig forfall, også når det er valgkamp, sier Straume.

– Likevel er jeg litt skuffet over at hun ikke er villig til å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Hun var tross alt kandidat til Fylkestinget. Jeg synes det er leit, for jeg tror hun kunne bidratt mye i valgkampen, om hun hadde villet det.

Karianne Sydtveit Reiten.

Det var en strålende fornøyd Karianne Sydtveit Reiten som ble Drangedals første kvinnelige ordfører i 2011.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Kunne ikke være schizofren

Karianne Sydtveit Reiten sier at Magnus Straume har rett i at hun ikke har vært aktiv i valgkampen, men at det har vært gode grunner til det.

– Jeg ga klar beskjed om at jeg ikke kunne stå bak Magnus Straume sitt kandidatur. Jeg sa også at om han ble førstekandidat kunne jeg ikke være så schizofren at jeg plutselig skulle drive valgkamp for ham. For det andre var jeg høygravid i valgkampen, og var ute i svangerskapspermisjon, og det synes jeg vel også kanskje jeg har lov til. Jeg har i alle fall ikke drevet valgkamp for de borgerlige partiene, sier Reiten.