NRK Meny
Normal

Magnus Krog får sjansen

Magnus Krog fra Høydalsmo er tatt ut til den første VM-konkurransen i kombinert i Lahti.

Magnus Krog viser frem den nye konkurransedressen
Foto: NRK

Det ble klart da sportssjef Ivar Stuan torsdag ettermiddag presenterte laget til fredagens renn.

Jørgen Graabak, Mikko Kokslien, Espen Andersen og Magnus Krog skal representere Norge.

Magnus Moan får ikke sjansen i den første konkurransen.

– Det var et veldig vanskelig uttak, for det har vært jevnt og litt uforutsigbart. Det ble jo enda vanskeligere når Mikko kommer fra gode resultater i Japan og dessuten hopper veldig godt her. Det er veldig hyggelig det, men det krever jo litt av oss da. Det ble en magefølelse til slutt på hva vi tror mest på, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB.

– Det er veldig spennende med Espen, for han har vært lengst av våre i samtlige hopp her. Klart lengst også. Han har i tillegg en bra langrennsform. Jeg mener han er spennende, sier Stuan.

 • Feirar Elvestuen

  Ordførar Robin Kåss (Ap) og fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) feirar i dag at Ola Elvestuen (V) blir ny klima- og miljøminister. Årsaka er at Elvestuen ikkje vil legge eit deponi for farleg avfall til Brevik så lenge det er andre som ynskjer eit slikt deponi.

  Ola Elvestuen
  Foto: Olav Juven / NRK
 • Funn av tarmbakteriar

  Det er funne tre tilfelle av resistente tarmbakteriar hjå pasientar ved Sjukehuset Telemark. Sjukehuset har sendt brev til pasientar som kan ha blitt utsette for smitte, og desse blir bedt om å kontakte fastlegen sin for vidare oppfølging.

  Sykehuset Telemark
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Framleis betydeleg snøskredfare

  I Vest-Telemark er det framleis betydeleg snøskredfare, ifølgje NVE. Måndag og tysdag kom det opp mot 50 centimeter nysnø i regionen, og den ferske snøen treng tid på å stabilisere seg. Det er forventa at snøskredfaren minkar gradvis utover dagen.

 • Gjennomslag i Bambletunnelen

  Klokka ni i føremiddag fyrte Nye Vegar av siste salve i Bambletunnelen – og det tyder at det er gjennomslag. Dette er ein milepæl for arbeidet med nye E18, seier utbyggingssjef Ruth Haug i Nye Vegar.

  Gjennomslag i Bambletunnelen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK