NRK Meny
Normal

Må kaste 10 000 konvolutter

PORSGRUNN (NRK): I disse dager er det mange høgskoler, politikontorer, og store konsern som bytter navn eller endrer profil. Det kan bety store endringer for ansatte, men det skaper også mange mindre ting som må ryddes opp i.

Øivind Urkedal

RYDDER: Øyvind Urkedal ved Høgskolen i Sørøst-Norge sier de må kaste 10 000 konvolutter bare ved avdelingen i Porsgrunn. Også ved de sju andre studiestedene finnes mengder av konvolutter som skal kastes.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Disse kan ikke brukes lenger. De skal kastes, sier Øivind Urkedal ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han peker på omkring 20 kasser med konvolutter.

Det er mange ting som må endres når en institusjon eller større bedrift endrer navn. Høgskolen i Telemark er slått sammen med Høgskolen i Buskerud og Vestfold til Høgskolen i Sørøst-Norge. Logoen er endret og den visuelle utformingen er totalt forandret.

– Her på avdelingen i Porsgrunn må vi kaste 10 000 konvolutter, og det er bare her. Vi må kaste masse på de andre studiestedene også, sier Urkedal.

Skilt og logoer må byttes

Skilt, adgangskort, brosjyrer, visittkort og flagg er bare noe av det som må endres ved et navnebytte. Per Magnus Holtung sitter med oversikten foran seg og ser at det er en del å gjøre.

Per Magnus Holtung

Per Magnus Holtung sier det er mange detaljer som må ryddes opp i. I Bakgrunnen ser du banneret som er hengt opp der det tidligere sto Høgskolen i Telemark.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Ja, bare det at 1500 ansatte skal ha nye adgangskort er jo en jobb. Også kommer det en haug med andre detaljer som må endres.

– Den nye visuelle identiteten har kostet en million kroner, det innebærer blant annet ny logo for høgskolen, sier Tommy Hjorth-Lillefjære assisterende kommunikasjonssjef ved den nye høgskolen.

Hva navnebytte vil koste totalt er det ingen som vet, men det blir trolig flere millioner kroner.

– Bare nye konvolutter vil koste titusenvis av kroner, sier Øivind Urkedal.

Les også:

Universitet?

Om et år håper Høgskolen i Sørøst-Norge og bli til universitet, i så fall blir det et nytt navneskifte. Det er høgskolen forberedt på.

Se hvor lett høgskolen skal bli til universitet.

Se hvordan logoen skal endres hvis høgskolen blir universitet.

– Det har vi tenkt på. Den nye logoen er laget på en måte som gjør at vi med et enkelt grep kan bli til universitet. Ved å fjerne to streker i logoen vil vi bli universitet, sier Per Magnus Holtung.

Også i Politiet skal blir det endringer nå. De ulike politidistriktene får nye navn i forbindelse med endringene i strukturen. I Sørøst politidistrikt er det likevel ikke planlagt store endringer.

Torgny Alstad

Torgny Alstad i politiet sier det ikke blir store endringer etter navnbytte.

Foto: Aina Indreiten / NRK

– Nei, det er ikke satt av penger på budsjettet til dette. Det blir kun enkle endringer. Noen steder vil vi ta bort stedsnavn slik at det bare står politiet. Men flere steder står det bare politiet allerede, sier Torgny Alstad i Sørøst politidistrikt.

Han sier videre at politiet ikke bruker ferdigtrykte konvolutter eller brevpapir og at man dermed unngår problemet som har oppstått på høgskolen.

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.