NRK Meny
Normal

Senterleder: – Nå går det rette veien

STATHELLE (NRK): Etter et tøft år går det mot lysere tider for Brotorvet kjøpesenter. Sommersesongen er offisielt i gang, og om under to uker åpner Breviksbrua for godt igjen.

Brotorvet Kjøpesenter

Kjøpesenteret Brotorvet har slitt med færre kunder etter at Breviksbrua har vært stengt siden mars i fjor. Nå tror senterleder Bjørn Gunnar Darre at det vil bli flere kunder i ukene som kommer.

Foto: Marie Roksund / NRK

Etter at Breviksbrua ble stengt i mars i fjor, ble omsetninga for butikkene på Brotorvet på Stathelle nesten 30 millioner lavere i 2014 enn året før. Hittil i år har det heller ikke vært grønne tall - utviklinga har vært som i 2014.

Tidligere denne måneden ble det også klart at matbutikken Bunnpris skal legges ned.

Men nå går det mot lysere tider, og senterleder Bjørn Gunnar Darre er optimistisk på Brotorvets vegne. Fredag var det duket for sommeråpning på Brotorvet, og om under to uker åpner Breviksbrua for godt.

Senterleder på Brotorvet, Bjørn Gunnar Darre

Senterleder på Brotorvet, Bjørn Gunnar Darre, sier tilgjengelighet er det viktigste, og at det derfor bør bli flere kunder fremover når Breviksbrua åpner igjen.

Foto: Marie Roksund / NRK

Satser hardt på de lokale

Til tross for at omsetningen har stupt, har nærmere 30 butikker på Brotorvet gjort det bedre enn i fjor.

En av de andre butikkene som har klart å heve seg til tross for et «rekorddårlig» år, er G-sport. Daglig leder, Kent Inge Moum, er stolt av å være en av de som skiller seg ut i mengden. Han sier at de ansatte i butikken er opptatt av å få et godt forhold til kundene. Ikke bare de som bor i nærområdet, men også til hytteeierne som kommer hver sommer.

– Når hyttefolket kommer om våren og sier «takk for i fjor», vet jeg at vi har gjort en god jobb. Det er en fantastisk følelse, sier Moum.

Kent Inge Moum, G-sport Brotorvet

G-sport er en av butikkene som gjør det bedre, til tross for at omsetningen på butikkene har stupt. Daglig leder Kent Inge Moum, sier de satser på lokal forankring, og å kunne tilby kundene en 'totalpakke' med solid veiledning og gode råd.

Foto: Marie Roksund / NRK

Tilgjengeliget er alt

Senterleder Bjørn Gunnar Darre er også klar på at lokal forankring er det som gjør at butikkene har gjort det bedre. Likevel er det de han selv omtaler som «brød og melk-kundene» som har gjort at omsetningen har stupt etter at Breviksbrua har vært stengt.

– Da velger folk ofte en enklere rute for å få handla, tilgjengelighet er alt, sier Darre.

Derfor kan det bli spennende å se hva som skjer med besøkstallene når Høgenheitunellen mellom Lasses Kafè og Brotorvet i september 2016 skal pusses opp i ti måneder.

Men senterleder Darre er ikke på langt nær like bekymret for hva det vil få å si for Brotorvet:

– De som kjører nedover E18 har så mange andre kjøpesenter å velge mellom langs veien, at for oss er det mye viktigere å få de lokale fra Brevik og Heistad, sier Darre.

Lysere tider for Brotorvet kjøpesenter

Djordje Nisevic forteller hvorfor Grenland Bakeri og Conditori går bedre enn i fjor, til tross for at mange butikker på Brotorvet har slitt etter at Breviksbrua har vært stengt.

  • Urædd tapte 3-0

    Urædd skal spille i 1. divisjon for kvinner også neste sesong. Laget tapte 3–0 for Grand Bodø i kvalifiseringskampen i Nordlandshallen søndag.

  • Går mot Urædd-tap i Bodø

    Grand Bodø leder 3–0 over Urædd i den andre kvalifiseringskampen om spill i Toppserien. Dermed går det mot en ny sesong i 1. divisjon for porsgrunnsklubben. Grand Bodø vant også det første oppgjøret med 4–0.

  • Gjerpen tapte mot Stabæk

    Stabæk slo Gjerpen 26–21 i eliteseriekampen på Nadderud arena søndag ettermiddag. Ved pause ledet Gjerpen 12–10.