NRK Meny

Lurt med mindre skattelette

Det er ikke lurt å gå til valg med et program som gir staten mindre inntekter. Det sier politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, etter at Høyre-representant Torbjørn Røe Isaksen fra Telemark går for for mindre skattelette ved neste valg. Nehru Sand sier skatteinntektene fra folk ikke er nok til å finansiere den velferden Norge vil trenge i årene som kommer, og at det derfor kan være lurt å ikke svekke disse inntektene.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen står i Vandrehallen på Stortinget
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Kjørte båt med promille

  En mann fra Kragerø er i Nedre Telemark tingrett dømt til 21 dager fengsel for å ha ført motorbåt mens han var påvirket av alkohol. Straffen er betinget. Mannen mister båtførerbeviset i ett år, og må betale saksomkostninger på 5000 kroner.

 • Flere hører på lokalradio

  I 2017 fikk lokalradioene i Telemark og tre andre fylker mellom 10 og 15 prosent flere lyttere. Samtidig har den totale radiobruken gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.

  DAB-radio
  Foto: Kristian Sønvisen Bye/NRK
 • Advarer mot å fjerne snøen selv

  Advarselen kommer fra Ottar Renholdt i Skagerak Energi. Snø og is har klumpet seg på strømkabler mange steder i fylket, og noen steder har tyngden fått ledningene til å bøye seg helt ned til bakken. Renholdt ber folk heller ringe og melde fra.

  Ligg unna farlige ledninger
  Foto: Eidsiva
 • Truet nabo med kniv

  Politiet har arrestert en mann fra Skien fordi han truet en nabo på Moflata med kniv. Naboen ble ikke skadet, men selvfølgelig svært redd. Operasjonsleder i politiet Vidar Aaltvedt forteller at de rykket ut straks de fikk melding. Da fant de mannen i sin egen leilighet med en kniv i hver hånd. Han er nå tatt hånd om.