Normal

Løsningsord: NEGER

SKIEN (NRK): Olav (10) fikk seg en ubehagelig overraskelse da han kom frem til løsningen på barnekryssordet. Under et bilde av en apeliknende figur dukker løsningsordet neger opp.

kryssord

NEGER: Olav (10) reagerte da han fant løsningsordet i kryssordet i Varden.

Foto: Anne Ragnild Kjær Sti

– Det er et veldig stygt ord. Og det bildet er ikke bra. Det ser ikke ut som et menneske, sier Olav Sti Ravlum.

Han likte dårlig løsningsordet i lokalavisa Vardens barnekryssord. Etter å ha løst hele oppgaven, sammen med moren, sendte han inn kryssordet. Samtidig la han ved en klage.

Olav Sti Ravlum

Olav liker å løse kryssord. Han fikk seg en overraskelse da han kom frem til løsningsordet i barnekryssordet i Varden på lørdag.

Foto: privat
Hege Løvdal Gulseth

- Vi er enige med Olav, dette er dumt, sier Hege Løvdal Gulseth i Varden.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg skrev at dette ikke var bra, sier 10-åringen til NRK.

– Vi er veldig enig med Olav. Neger er ikke et ord vi vil bruke. Vi i Varden er veldig lei oss for at det var et ord i kryssordet vårt, sier kultur og featureredaktør Hege Løvdal Gulseth.

Klaget til leverandøren

Sjefredaktør i Varden Tom Erik Thorsen beklager at det negativt ladde ordet var med i kryssordet. Han var tidlige ute med å ta kontakt med leverandøren av kryssordet.

– Dette er ikke noe vi lager selv, men noe vi kjøper. Likevel er det er vårt ansvar, dette skulle selvsagt aldri stått på trykk. Vi har kjeftet litt på leverandøren, også må vi også se på våre egne rutiner, sier Thorsen.

– Vi må nok begynne å se over kryssordene. Det er ikke sikkert vi kan bruke tid på å løse alle barnekryssordene, men vi skal sørge for at neger ikke blir løsningsord neste helg, sier Hege Løvdal Gulseth.

Les også:

Fornøyd med avisa

Olav Sti Ravlum er glad for at avisa har tatt hans henvendelse på alvor.

– Ja, de skrev til og med en beklagelse i avisa, sier 10-åringen.

Sjefredaktør Thorsen skryter også av unggutten som sa ifra.

– Jeg må berømme Olav for å være årvåken, mer årvåken enn det vi har vært. Vi er selvsagt enig med han i at dette aldri burde vært med i dette kryssordet, sier Thorsen.

Litt ekstra spesielt er det at det uheldige løsningsordet dukker opp i avisas barnekryssord samme uke som Varden har fokus på tema ved å fortelle om Lamin som er blitt kalt neger.

– Jeg tenker på flere av vennene mine. De ville ikke likt å bli kalt noe slikt. Det føles godt å få sagt ifra til avisa, sier Olav Sti Ravlum.

kryssord

Hver dag er det mange mennesker som løser Vardens kryssord.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK