Normal

Lørdagsavisa kommer i posten

SKIEN (NRK): Etter at Norpost gikk konkurs var det lenge tvil om lørdagsavisene ville komme ut i postkassene denne helga. Nå har distribusjonsselskapet Kvikkas kjøpt opp det konkursrammede postfirmaet.

Walter Jørgensen

KOMMER AVISA: Walter Jørgensen håper å finne avisa i postkassa også i morgen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Samferdselsdepartementet har garantert for lørdagsavisene og nå melder regjeringen at avisleveringen i Telemark vil gå som normalt, trass Norposts konkurs. Dermed kan alle som frykter for avisen sin på lørdag puste lettet ut.

– Det ser veldig lovende ut, selv om man skal være forsiktig med å love altfor mye, sier sjefredaktør i Varden Tom Erik Thorsen. Avisen hans er blant dem som blir distribuert av Kvikkas.

Tidligere i dag var ikke sjefredaktøren like optimistisk.

– Jeg er ikke sikker på at avisa kommer ut til våre abonnenter i morgen. Det er en fortvilende situasjon for oss, våre kunder, og selvsagt også for alle ansatte i Norpost, sa Thorsen.

I et møte med Mediebedriftene (MBL) torsdag bekreftet Samferdselsdepartementet at avisleveringen ville gå som normalt, til tross for at Norpost, som er Kvikkas' underleverandør i Sør-Norge, onsdag begjærte seg konkurs.

Les også:

Kvikkas kjøper boet

Kvikkas A/S i Ålesund fikk sist sommer anbudet med å distribuere lørdagsavisene her i landet. Selskapet har benyttet Norpost som underleverandør, men det har vært mye støy på grunn av manglende leveringer og mange aviser har klaget på distribusjonen etter at Posten mistet avtalen i fjor høst. Norpost leverer aviser til 47 000 abonnenter hver lørdag.

Tom Erik Thorsen

Tom Erik Thorsen i Varden tørr ikke love at alle avisabonnentene skal få avisa i postkassa lørdag.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

I Kilebygda i Skien er Walter Jørgensen på vei ut for å hente avisen. I dag finner han avisen i postkassen, men han er bekymret for morgendagens avis.

– Det har vært litt trøbbel på lørdager. Det er dumt at det er slik at det er tilfeldig om jeg får avisen eller ikke. Det er en viktig del av den daglige rutinen, sier Jørgensen.

Fredag ettermiddag tyder mye på at Kvikkas overtar boet etter distribusjonsselskapet Norpost. Kun formaliteter gjenstår før avtalen trer i kraft. Kvikkas vil tilby rundt 775 ansatte nytt arbeid, sier advokat Stine D. Snertingdalen i Kvale Advokatfirma A/S.