NRK Meny
Normal

Ny folkefest på Rjukan

Tinn kommune sparer ikke på kruttet når det nye torget skal åpnes. I fem hele timer skal tinndølene hedre nye Rjukan Torg, til tross for at været holdt på å ødelegge.

Rjukan Torg

ÅPNING: Lørdag formiddag er den offisielle åpningen av nye Rjukan Torg. Her på åpningen av solspeilet på gamle torget på Rjukan, 30. oktober 2013.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det som har vært en parkeringsplass i mange år skal endelig bli nye Rjukan Torg, og dette har folket på Rjukan gleda seg til lenge. Det markeres med fullt program denne lørdagen, og i tillegg skal 100-årsjubileet for Såheim kraftstasjon markeres.

I sommer kom byen på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin industrihistorie, og i dag er det nok en folkefest.

Programmet for dagen inneholder alt fra offisielle taler til julemarked, og fyrverkeri.

– Åpningen blir klokka 12, og klokka 16 blir det julegrantenning, sier kultursjef Marit Kvitne.

Holdt på å avlyse

Da værvarslet for helga nærmet seg, så det ille ut for åpninga av nye Rjukan Torg. Kommunen hadde et møte der de vurderte å avlyse arrangementet på grunn av ekstreme mengder regn og vind. Men etter en nærmere vurdering ble det bestemt at dagen skulle gå som planlagt. Konklusjonen var at Tinndøler tåler litt grisevær.

Likevel er det par endringer i programmet.

Komiteen bestemte blant annet at lavvoen ikke blir satt opp på grunn av sterk vind. Videre blir salg av julegrøt flyttet til Vestfjorddalen konditori. Skriving av julegaveønsker og besøk av nissen flyttes til foajeen utenfor biblioteket. Innlevering av stemplede julekort skjer på turistkontoret.

Les detaljert program for dagen her.

– Vi oppfordrer alle til å komme til byen og vise at vi tåler all slags vær, sier kultursjef Marit Kvitne.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK