NRK Meny
Normal

Blir trolig ny fylkesordførerkandidat

Sven Tore Løkslid fra Hjartdal står øverst på det første listeforslaget fra nominasjonskomiteen i Telemark Arbeiderparti.

Sven Tore Løkslid

30 år gamle Sven Tore Løkslid kan bli ny fylkesordfører i Telemark.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Løkslid er 30 år og har sittet som ordfører i Hjartdal siden valget i 2011.

– Han er en spennende, ny og ung politiker som er sulten på å gjøre en karriere som fylkespolitiker, sier leder i nominasjonskomiteen, Finn Tallakstad.

Han peker også på at Løkslid er den yngste ordføreren i Telemark.

– Han har bevist at han er moden for jobben, sier han.

– Noe jeg har veldig lyst til

Løkslid har vært ordfører i tre år, men er allerede klar for å kunne prøve seg på andre oppgaver.

– Det er veldig hyggelig å bli foreslått på toppen av lista og dette er noe jeg har veldig lyst til. Jeg sitter i fylkestinget i dag og har fått veldig smaken på fylkespolitikken.

Løkslid er nå nestleder i næringsutvalget i fylkestinget og mener det er interessant å jobbe med fylkespolitikken og ha en annen rolle enn i kommunepolitikken.

Han mener det er en fordel for han å komme fra en av de minste kommunene i fylket og ha erfaringer fra distriktet.

– Vi jobber i et team og vi er forskjellige brikker i et teamarbeid. Jeg har nok kanskje noen erfaringer å ta med inn i det samarbeidet som andre ikke har.

På de neste plassene har nominasjonskomiteen ført opp Tone Berge Hansen fra Porsgrunn, Jørund Ruud fra Bamle og Torild Jensen fra Skien. Det endelige listeforslaget skal vedtas 22. november.

Første gang på 38 år

Om Sven Tore Løkslid blir valgt som ny fylkesordfører i Telemark, er det første gang siden 1976 at Telemark vil kunne få en fylkesordfører som ikke er fra Grenland. Sist var Henry Finrud fra Notodden Arbeiderparti.

Løkslid er i dag fylkestingsrepresentant, og nestleder i hovedutvalg for næring.

Arbeiderpartiet har i dag 16 representanter på fylkestinget i Telemark.

 • 42 nye boliger på Pors

  42 boliger er planlagt på den 13 mål store løkka som ligger inntil Pors Stadion, hjemmebanen til Pors Grenland på Vessia. Selve bebyggelsen blir litt blandet med både to- og firemannsboliger i tillegg til rekkehus, melder Varden.

 • Felles skatteoppkreverfunksjon

  Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.

 • Helårsdrift for Fjoneferja

  Det blir helårsdrift for Fjoneferja på Nisser fra 1. januar og to år framover som en prøveordning. Dermed får innbyggerne på Fjone som bruker ferja til jobben oppfylt juleønsket sitt av kommunestyret.

 • Ny redningsvei

  Det er opparbeidet nye redningsveier ved høyblokkene på Falkum, slik at tunge kjøretøy skal komme lettere fram. Det skriver Skien Boligbyggelag. Under brannen i den ene blokka i høst fikk brannvesenet problemer på grunn av for dårlig vei.