NRK Meny
Normal

Lokker Olympiatoppen til Telemark

SKIEN (NRK): Skien fritidspark kan bli kompetansesenter for Olympiatoppen. Vestfold støtter Telemark i kampen om å få et regionalt kompetansesenter. Dermed står valget nå mellom Skien og Drammen.

Dag Nilsen

Leder Dag Nilsen i Teletoppen hadde i går besøk av utviklingssjefen i Olympiatoppen, og håper å lokke Olympiatoppen til Telemark.

Foto: Anita Moland / NRK

I går var utviklingssjefen i Olympiatoppen i byen for å se på mulighetene for å legge senteret til Skien.

Har trua

Dag Nilsen er leder i Teletoppen. Han har trua på at Olympiatoppen velger Skien.

For Olympiatoppens utviklingssjef, Trond Pedersen, var imponert, sier Nilsen.

– Tidligere var han generalsekretær i Friidrettsforbundet, og hadde vært en del på samlinger på Herkules-banen på 1990-tallet, og syntes anlegget var bra den gangen. Men nå kjente han seg ikke igjen, og var virkelig imponert, sier Nilsen.

For i går var aktsp utviklingssjef Trond Pedersen i byen for å se på mulighetene for å legge senteret til Skien.

Vil beholde talentene i regionen

– Vi viste blant annet anlegget i Fritidsparken, med alle mulighetene som er her. På sommerstid er det tennis og minigolf her, og på vinterstid er det kunstfrossen utendørsbane. Ved siden av ligger ishallen, og det er en flerbrukshall med klatreanlegg og håndballbaner. Det er skiløyper og utrolig mange muligheter her, sier Nilsen, og legger til:

– Og dette kan ikke Drammen skilte med i dag.

Så da gjenstår spørsmålet om hva et regionalt kompetansesenter for Olympiatoppen er.

– Det er å samle kompetansen i toppidretten, for å fremme talenter. Blant annet for at de skal slippe å dra ut av regionen for å bli gode.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.

 • Trafikkulykke i Skien

  Politiet melder om et trafikkuhell i krysset Hesselberggata/ Lundegata i Skien.

  Laster Twitter-innhold
 • Brevik-deponi på høring

  Forslag til planprogram for et mulig deponi for farlig avfall i Dalen gruve i Brevik, sendes nå ut på høring. Forslaget er utarbeidet av NOAH AS. Svarfrist på høringen er 31. januar neste år.

  Norcem total frå sjøsida
  Foto: Anne Lognvik / NRK