NRK Meny
Normal

Lokkemann var en misforståelse

Politiet fikk først beskjed om at en mann hadde forsøkt å lokke en 11-åring inn i en grønn varebil på Vestsiden i Porsgrunn. Det hele viste seg å kun være en misforståelse.

Vestsiden skole i Porsgrunn

INGEN LOKKEMANN: Det var ingen som forsøkte å dra en 11-åring inn i en bil ved Vestsiden skole fredag.

Foto: Arash Rezaeimehr / NRK

Episoden skjedde fredag formiddag, og Vestsiden skole varslet politiet.

Nå viser det seg at hendelsen kun er basert på en misforståelse.

– Vi fikk i ettertid en telefon om at det var en arbeider som hadde jobbet i nærheten av skolen. I forbindelse med dette arbeidet skulle de stenge gang- og sykkelstien, og arbeideren hadde sagt til 11-åringen at hun ikke måtte gå der. Hun ble redd og løp inn på skolen.

– Så hun har ikke blitt forsøkt dratt inn i en bil?

– Nei, det har hun ikke, sier Jansen.

Sendte ut advarsel på sms

Etter hendelsen har flere skoler sendt ut en sms til foreldrene med en advarsel, blant annet Klyve skole i Skien.

«Klyve skole har blitt informert om at en mann prøvde å stoppe en jente ved Vestsiden skole i dag. Han kjørte en grønn varebil. Vi ber elevene gå sammen to og to når de skal hjem i dag og ikke stoppe for fremmede. Politiet er informert og kjører patrulje i området

– Sånn som situasjonen utløp seg, var det ingen fare for barna.

Laster kart, vennligst vent...
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene