NRK Meny
Normal

Lokalpolitiker siktet for overgrep

En mann i slutten av 20-årene fra Telemark er siktet for seksuelle overgrep mot to mindreårige gutter. Begge er under 16 år.

Bjørn Bunkholt Sæter

Politiet aksepterte at mannen ikke ble varetektsfengslet, sier politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter. Bildet er tatt i forbindelse med en annen rettssak.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

Mannen skal være lokalpolitiker, med verv både på kommune- og fylkesnivå. Ifølge Varden ble mannen pågrepet for noen dager siden, men han ble løslatt etter kort tid, fordi retten mente det ikke er fare for bevisforspillelse.

Politiet vil ikke utdype hva slags type seksuelle overgrep som er begått, eller om det er noe som har pågått over tid. Politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter ved Telemark politidistrikt sier til avisen at etterforskningen er i en innledende fase.

– Vi har behov for mer tid i våre undersøkelser, sier Sæter.

Politiet har tatt beslag i utstyr som kan inneholde elektroniske spor.

Har trukket seg fra alle verv

VG har vært i kontakt med ledelsen i partiet han representerer. Mannen skal ha en stilling som gjør at han er i kontakt med barn i det daglige. Politiet har ikke bekreftet at det er gjennom jobben han har kommet i kontakt med de to mindreårige.

Den nasjonale ledelsen i partiet skal ha blitt varslet for noen dager siden. De karakteriserer siktelsen som alvorlig.

– Dette er absolutt en mann med flere viktige lokalpolitiske verv. Han har allerede valgt å trekke seg fra alle verv, og det er vi glade for. Dersom han ikke hadde sett selv at det var nødvendig, ville vi ha bedt ham om å trekke seg, sier en representant for partiets ledelse til VG.

Mannen er siktet for straffelovens paragraf 200. Den har en strafferamme på inntil tre års fengsel.