NRK Meny
Normal

Livsglede som valgfag

På Notodden videregående skole har elevene et fag som heter Livsglede for eldre.

Livsglede Notodden
Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Hver uke besøker hjelpepleierelever fra Notodden videregående Notodden omsorgsboliger. Det er for å spre livsglede for eldre - et prosjekt som startet i Kristiansand. Og de eldre setter stor pris på tilbudet.

-Det er veldig flott,  for det skjer veldig lite her da! Det forteller Agnes Lien og Reidun Bjørnflaten som bor i omsorgsboligene på Notodden. De setter virkelig pris på at ungdommene kommer hver uke for å besøke de rundt 50 eldre i boligene.

-De koker kaffe og steker vafler og i dag har de kommet med kaker. Det er veldig koselig da! Godt å ha kaffegjester å kose seg med, sier de gamle.

Et fag som gir glede

Aina Bakka og Stine Braadland går i tredjeklasse på Notodden videregående. De skal bli hjelpepleiere, og har valgt valgfaget Livsglede for eldre, som de egentlig synes burde være obligatorisk.

-De sitter jo bare og kjeder seg, så vi er her for å prøve å få litt mer livsglede i hverdagen deres.

Dette er et fag som bare gir glede, forteller elevene. Det var i høst Livsglede for eldre ble et valgfag på Notodden videregående. Det var det lærer Grethe Duesund som stod for. 

Sponsorstøtte

Før jul fikk skolen hele 60 000 kroner fra fylkesmannen og 100 000 fra fylkesrådmannen for å få i gang prosjektet. 

Nå håper lærer Grethe Duesund at næringslivet på Notodden skal spytte mer sponsormidler inn i kasse til faget som gir glede til både de eldre og elevene.

Livsglede for eldre
Foto: Eva Susanne Drugg / NRK
 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett
 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.