NRK Meny
Normal

Venteliste for bluesskole

NOTODDEN (NRK): For andre året på rad arrangeres Little Steven's Blues School under Bluesfestivalen på Notodden. I år er det mange som ikke fikk plass, og flere står på venteliste for å kunne spille sammen med stjernen.

Little Steven

ENGASJERT: Steven Van Zandt engasjerer seg i musikken til de unge talentene.

Foto: Martin Torstveit / NRK

Da Steven Van Zandt besøkte bluesseminaret for unge musikere på Notodden for første gang i 2015, tok det ikke lang tid før han engasjerte seg i opplegget. Nå er han på plass for andre år på rad for å instruerer de unge musikerne.

– Det å kunne utvide tilbudet til at det blir helårig, har vært et stort ønske, forteller han til NRK.

Lurt å satse

Det er ikke bare de unge som er i ekstase når de får hjelp av selveste Little Steven. Blikket og armene som vifter frem og tilbake viser at den amerikanske artisten er engasjert i musikken de unge talentene spiller. Det gleder Instruktør Bård Gunnar Moe.

Notodden Blues School

ØVELSE GJØR MESTER: Her øves det fram til konserten på fredag.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det betyr veldig mye at vi har med oss Steven på laget.

Little Steven driver organisasjonen Rock and Roll Forever Foundation, og gjennom organisasjonen tar han med seg musikalske tradisjoner og verdier fra eget musikkpensum fra USA til Notodden.

– At han har tatt med seg disse verdiene og vil fortsette å videreføre dem er fantastisk, sier Moe.

Store ambisjoner

Bluesskolen har fått mye oppmerksomhet det siste året, og ventelistene for å komme inn har blitt lange. Nå håper Moe tilbudet for unge musikere kan utvides.

Bluesskole

FORNØYD: Instruktør Bård Gunnar Moe er fornøyd med at mange vil være med på bluesskolen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er første gang vi har en venteliste, det er utrolig gøy å se hvor populært seminaret har blitt, forteller Moe.

Folk fra hele Norge har kommet for å delta på årets bluesskole. Han forteller at de har elever fra alle kanter av Norge.

– Vi har også med oss en fra Estland i år.

Bluesskolen har store ambisjoner for fremtiden, og det er ikke bare en helårig skole det er snakk om.

– Vi har ambisjoner om å få enda flere innom fra hele verden, da får de oppleve Notodden og blues, sier Moe.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.