NRK Meny
Normal

Liten interesse for miljølinje

Kun 12 elever har meldt sin interesse for ny landsdekkende faglinje ved Rjukan videregående skole.

Rektor

Rektor ved Rjukan videregående skole, Roy Bjurholt, gleder seg til å starte opp ny linje.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Den nye landsdekkende linjen for natur- og miljøfag har plass til 30 elever, men så langt har bare 12 meldt sin interesse.

Rektor ved Rjukan videregående skole, Roy Bjurholt, sier at han hadde håpet på flere søkere:

– Vi skulle kanskje tenkt oss at det var 8-10 elever til som hadde søkt hos oss, sier Bjurholt.

Han er allikevel fornøyd med de 12 elevene som starter på den nye linja om 14 dager.

– Nå er dette en del av realfagsatsninga til regjeringa, så dette er et tilbud til de elevene som er litt over middels interesserte i matematikk og naturfag.

Bjurholt viser til at elevene også må ha gode resultater i disse fagene. Han mener de må ha tålmodighet når de skal starte opp en slik linje.

– Frykter du for linjas framtid?

– Nei på ingen måte. Vi er bare glade og gleder oss til å begynne, og har ingen grunn til å bekymre oss over framtida med dette.

 • Opning av Kontaktsenter

  I dag er det opning av Evangeliesenterets Kontaktsenter i Porsgrunn. Dei overtek ansvar frå Foreininga Grenland Rusomsorg, som i fem år har drive matutdeling og kontaktkafé. Éin tilsett og 15 frivillige skal hjelpe rusavhengige i Porsgrunn.

 • Stabil, kald vinter til over påske

  Den siste seksukersprognosen viser at vi får en stabil, kald værtype til over påske. Det skriver VG. De siste ukene har nye prognoser bekreftet dette. Endringen er at det ser ut til å bli kaldere – særlig i starten av månedsskiftet februar-mars.

  Frossen natur
  Foto: @bybrita / Instagram
 • Funn av stolen motorsykkel

  Det er funne ein uregistrert motorsykkel i Brentåsvegen i Brevik som stammar frå eit grovt tjuveri i same område. Motorsykkelen er levert attende til eigaren. Politiet ber om tips.

 • Meld ifrå om iskøyring

  Politiet i Bamble oppmodar folk til å seia ifrå om dei ser at det blir køyrd bil på islagde vatn. Tidleg i februar i år døydde ein 17 år gamal gut i ei ATV-ulykke på Ringsjøvatnet i Bamble, og politiet seier at slik køyring er meir vanleg enn dei fyrst trudde.