Listhaug: – Flere må gjøre som disse damene

SELJORD (NRK): Bedriften Telespinn er en annerledes arbeidsplass. Nå får de skryt av Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Sylvi Listhaug besøker Telespinn

Statsråd Sylvi Listhaug ble vist rundt på Telespinn i Seljord av gründer Bjørg Minnesjord Solheim og ansatt Kafiya Ali Hassan fra Somalia.

Foto: Anne Lognvik

Det lille spinneriet i Svartdal i Seljord har spesialisert seg på fiber fra mohairgeita, men skiller seg også ut på andre måter.

Så spesielle er de, at det har gått gjetord om dem helt til Oslo og statsråd Sylvi Listhaug, som i dag besøkte bedriften.

– Det er kjempemoro å få henne på besøk. Hun er hyggelig og veldig søt, sier Kafiya Ali Hassan fra Somalia, som er en av spinnerne på Telespinn.

Lover å hjelpe til

Sylvi Listhaug besøker Telespinn

Sylvi Listhaug fikk se det spesielle garnet som produseres på Telespinn.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Bedriften har et stort fokus på integreringsarbeid. Kafyia Ali Hassan og flere andre kvinner lærer det norske språket og får verdifull arbeidspraksis gjennom den lille arbeidsplassen i Svartdal.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener flere bør gjør som Telespinn.

– Det er fantastisk inspirerende å se hva de har fått til her. De har tatt sjansen på å ansatte innvandrere, og har gjort det til en solskinnshistorie. Det er viktig at vi åpner opp arbeidsplassene våre, slik at innvandrere kan lære det norske arbeidslivet å kjenne.

– Hvordan kan dere hjelpe bedrifter som er villige til å være med på integreringsjobben?

– Vi må ha ordninger som gjør det attraktivt for arbeidsgivere å delta. Dette skal vi også styrke fremover, lover Listhaug.

– Krever mot og vilje

Listhaug mener det krever stor vilje og mye mot for å lykkes i det norske arbeidslivet, slik Kafiya Ali Hassan har gjort.

– Hun er et forbilde for andre, sier Listhaug.

– Det kommer mye bra ut av jobben min. Det er veldig hyggelig å ha jobb. Man må stå på, og tenke positivt, sier Kafiya Ali Hassan.