NRK Meny
Normal

Listhaug: – Flere må gjøre som disse damene

SELJORD (NRK): Bedriften Telespinn er en annerledes arbeidsplass. Nå får de skryt av Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Sylvi Listhaug besøker Telespinn

Statsråd Sylvi Listhaug ble vist rundt på Telespinn i Seljord av gründer Bjørg Minnesjord Solheim og ansatt Kafiya Ali Hassan fra Somalia.

Foto: Anne Lognvik

Det lille spinneriet i Svartdal i Seljord har spesialisert seg på fiber fra mohairgeita, men skiller seg også ut på andre måter.

Så spesielle er de, at det har gått gjetord om dem helt til Oslo og statsråd Sylvi Listhaug, som i dag besøkte bedriften.

– Det er kjempemoro å få henne på besøk. Hun er hyggelig og veldig søt, sier Kafiya Ali Hassan fra Somalia, som er en av spinnerne på Telespinn.

Lover å hjelpe til

Sylvi Listhaug besøker Telespinn

Sylvi Listhaug fikk se det spesielle garnet som produseres på Telespinn.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Bedriften har et stort fokus på integreringsarbeid. Kafyia Ali Hassan og flere andre kvinner lærer det norske språket og får verdifull arbeidspraksis gjennom den lille arbeidsplassen i Svartdal.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener flere bør gjør som Telespinn.

– Det er fantastisk inspirerende å se hva de har fått til her. De har tatt sjansen på å ansatte innvandrere, og har gjort det til en solskinnshistorie. Det er viktig at vi åpner opp arbeidsplassene våre, slik at innvandrere kan lære det norske arbeidslivet å kjenne.

– Hvordan kan dere hjelpe bedrifter som er villige til å være med på integreringsjobben?

– Vi må ha ordninger som gjør det attraktivt for arbeidsgivere å delta. Dette skal vi også styrke fremover, lover Listhaug.

– Krever mot og vilje

Listhaug mener det krever stor vilje og mye mot for å lykkes i det norske arbeidslivet, slik Kafiya Ali Hassan har gjort.

– Hun er et forbilde for andre, sier Listhaug.

– Det kommer mye bra ut av jobben min. Det er veldig hyggelig å ha jobb. Man må stå på, og tenke positivt, sier Kafiya Ali Hassan.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.