NRK Meny
Normal

Line (22) skal lokke ungdommen til lokalavisen

Mange aviser strever for å få nok unge lesere, men det har denne lokalavisa i Telemark tenkt til å gjøre noe med.

Line Omland Eilevstjønn skal drive Snapchat-prosjekt

SNAPCHAT-DRONNING: 22 år gamle Line Omland Eilevstjønn skal få flere unge lesere til lokalavisen Vest-Telemark Blad.

Foto: Privat

– Det handler om at vi som alle andre lokalaviser sliter med å nå de unge leserne. Da må vi være på den arenaen som de er på, sier Øystein Øygarden, redaktør i Vest-Telemark Blad.

Den som skal drive prosjektet i den lille lokalavisen i Telemark er 22 år gamle Line Omland Eilevstjønn. Hun har sin journalistiske bakgrunn fra universitetet i Southampton der hun studerte magasin- og featurejournalistikk. Hun er fra Åmot i Vinje, og har også vært nynorsk-praktikant ved Nynorsk Mediesenter.

Det er veldig spennende å skulle starte opp med dette, og det får meg også til å føle meg litt tryggere, for vi har ikke så mange å sammenligne oss med. Vi står ganske fritt, og har muligheten til å prøve oss litt frem.

Jeg må spørre meg selv om hva jeg ville sett, ledd av eller latt meg berøre av på Snapchat.

Line Omland Eilevstjønn

Må tørre å feile

Vest-Telemark blad i Telemark gis ut tre ganger i uken; tirsdag, torsdag og lørdag. På folkemunne blir de kalt «Veslebladet», og har rundt 5500 lesere.

Line Omland Eilevstjønn på Snapchat

Line Omland Eilevstjønn fra Åmot i Vinje er klar til å lokke ungdommen til lokalavisen.

Foto: Privat

– Det er viktig å tørre og prøve for å komme seg fremover. Det som er hovedpoenget med nyheter på Snapchat er å formidle overskrifter, gjøre folk litt nysgjerrige og få dem til å ville gå inn på nettsidene våre for å lese mer.

22-åringen sier hun har en utfordring i forhold til å få knekt koden slik at unge vil lese lokale nyheter på lokalavisas nettsider.

Jeg må jo bare bruke litt av min egen kompetanse som ung snapchatbruker. Jeg må spørre meg selv om hva jeg ville sett, ledd av eller latt meg berøre av. Jeg tror vi må finne en god blanding av seriøse nyheter, humor og kjente personer.

Har fått pengestøtte

Lokalavisen har fått 500.000 kroner i støtte av Vinje-fondet og Nynorsk kultursenter, og nyhetene på Snapchat skal bli presentert på nynorsk.

– Vi ser jo også her i vårt område at nynorsken er under press. Statistikken viser at det er fare på ferde for nynorsken i de små bygdene på Østlandet. Vi må ta vår del av det ansvaret, og gi ungdommen hverdagsnynorsken på den arenaen de er på, sier redaktør Øystein Øygarden.

Line Omland Eilevstjønn er ikke i tvil om at hun er klar for å sette i gang med prosjektet til lokalavisen.

Dette blir en utfordring, men den tar vi på strak arm, og den skal vi klare.

 • Drapstruet av deponimotstandere

  Motstandere av deponi i Brevik har levert skriftlig anonyme drapstrusler mot NOAH-eier Bjørn Rune Gjelsten, hans kone og datter, skriver Porsgrunns Dagblad. Truslene ble levert hjemme på døra i Oslo. Saken er under etterforskning av politiet i Oslo.

  Bjørn Rune Gjelsten og Brevik
 • Mann stoppa i 164 km/t

  UP har stansa ein mannleg bilførar på E18. Farten var målt til 164 km/t i 110-sona. Politiet har beslaglagt førarkortet og meldt føraren.

 • Alt bra med dei involverte

  Natt til i går krasja ein lastebil med seks travhestar med ein elg i Vinje. Vidar Syvertsen i Syvertsens hestetransport seier at etter forholda går det bra med dei involverte. Hestane har vore til sjekk, og alle menneske er skrivne ut frå sjukehuset.

 • 11 års fengsel for drap

  Den 53 år gamle mannen frå Skien, som har vore tiltalt for drap på sin eigen far, vart i dag dømt til 11 års fengsel. Drapet skjedde natt til 7. mars i fjor, da tiltalte slo faren med ei vektstong.